De wereld van de politiek heeft het door de jaren heen moeten doen adattare bij aankomst van neove tecnologie en met de komst van de lockdown veroorzaakt COVID, zoeken partijleiders een manier om hun propaganda uit te voeren zonder drukte te creëren. En precies in de periode vóór de presidentsverkiezingen in Amerika, de vertegenwoordiger van de democraten Joe Biden gevonden in Animal Crossing: New Horizons om dichter bij de meest onbesliste kiezers te komen: jonge mensen.

Sterker nog, sinds enkele dagen concurreert de voormalige vice-president nu met Donald Trump voor de fauteuil van Witte Huis Washington heeft er verschillende beschikbaar gesteld aangepaste ontwerpen via internet, en gebruikers deden de rest door honderden afbeeldingen te delen op sociale netwerken.

Geïnterviewd door CNN, de maker van dit partnerschap Christian Tom drukte zijn "twee cent" uit over deze bizarre samenwerking:

“Animal Crossing is een dynamisch, divers en krachtig platform dat gemeenschappen van over de hele wereld bij elkaar brengt. Het is een opwindende nieuwe kans voor onze campagne om supporters van Biden en Kamala Harris te benaderen en te verbinden, zelfs terwijl ze hun eilanden bouwen en decoreren. "