Als je zou zeggen wat er ontbrak in deze videogame-generatie, die nu bijna het stokje doorgeeft aan de volgende, wat is dan een van de eerste dingen die in je opkomen? Absoluut geen voetbalwedstrijd, aangezien FIFA en PES ook dit jaar geen kans hebben verloren om gewaardeerd te worden - meer door sommigen en minder door anderen - en om te spelen. Maar als ik probeer met een iets breder spectrum te denken, weet ik zeker dat het antwoord automatisch kan komen en, waarom niet, bijna instinctief. Er ontbrak niet alleen een eenvoudig voetbalspel, maar ook een voetbalspel geïnspireerd op de avonturen van Holly en Benji of beter, Tsubasa en Genzo - aangezien het naslagwerk het nieuwe versie van 2018 - de twee kampioenen die ons allemaal tijdens talloze ochtenden en middagen thuis vergezelden. Captain Tsubasa: Rise of New Champions, ontwikkeld door Tamsoft, gepubliceerd door Bandai Namco en beschikbaar vanaf 28 augustus, het is bedoeld om dit gebrek te compenseren, en dat doet het door het doelwit volledig te raken ... of liever, de deur.

Een verhaal van groei en wraak

Aanvoerder Tsubasa: Rise of New Champions volgt duidelijk de avonturen van Tsubasa Oozora, Nankatsu-middenvelder. Binnen het spel volgen we de gebeurtenissen van het team in kwestie, toegewijd aan het verzamelen van overwinningen en het verbeteren met het doel steeds meer op te groeien om Japan naar win de wereldbeker (Ik weet het, het is niet realistisch, maar we hebben het nog steeds over een spel). Dit is de verhaalmodus, die vrij lineair is en geen grote verrassingen oplevert. Per saldo ontvouwen de gebeurtenissen zich via dialoog uitstekend gereciteerd, die echter niets meer zijn dan eenvoudige momenten van onderbreking tussen de verschillende spellen die we moeten spelen. Het is echter tijdens deze dat de verhaallijn is verrijkt door echt originele gimmicks, zoals echte tussenfilmpjes midden in games of plotselinge vaardigheidsveranderingen die gerechtvaardigd zijn door verhalende doeleinden. Naast de hoofdmodus blijkt het echte hoogtepunt van de titel echter de modus te zijn Nieuwe held. Hiermee kun je creëren ons karakterhelemaal personalizzabile - met een editor die al met al gediversifieerd en gearticuleerd is - zowel qua uiterlijk als qua mogelijkheden. Het avontuur van ons alter ego, dat zeker meer kennis heeft van voetbalvaardigheden dan ik, begint in een van de drie beschikbare teams - Furano, Musashi of Toho - en slingert zelfs door rollenspelelementen. Er zijn verschillende dialoogkeuzes beschikbaar, en sommige ervan kunnen ook, zij het in geringe mate, de opeenvolging van gebeurtenissen beïnvloeden.

Captain Tsubasa

Gameplay van reflexen en spektakel

De echte focus van Captain Tsubasa: Rise of New Champions ligt echter in gameplay. Het zou niet oneerlijk zijn om te zeggen dat je tijdens je games, of het nu met vrienden, vreemden of zelfs gewoon tegen AI is, er goed aan zou doen om elke zoektocht naar technische details te staken, om volledig betrokken te raken bij de showmanship en van een plezier eenvoudig en onmiddellijk. Het gevoel van het spel is in feite doordrongen van een sterke geest arcade, die optimaal profiteert van de animaties die aanwezig zijn in de originele anime. Het is gemakkelijk mogelijk om vanuit het midden van het veld te schieten en het doel te raken, om maar een voorbeeld te geven. En dit komt omdat, zoals hierboven vermeld, de pure arcade-instelling van de titel merkbaar is in ogni momento. Allereerst heeft elke speler zijn eigen geest: dit is nodig om elke actie uit te voeren, van sprints tot simpele schoten, en het is aan de speler om te proberen de energie van zijn spelers te doseren om niet in staat te zijn om te bewegen. Wat de keepers betreft, wordt de eerder genoemde balk echter een echte indicator van weerstand: na elk schot en elke redding neemt de geest van de doelverdediger geleidelijk af, totdat het doel is veiliggesteld zodra hij in het doel trapt terwijl de doelverdediger van de tegenpartij zijn weerstand heeft uitgeput. De mechanica van de dribbelen. Tijdens het fotograferen met een bepaalde speler, door op een speciale knop met een te drukken bepaalde timing - wanneer de tegenstanders proberen in te grijpen om de bal te stelen - is het mogelijk ontwijk ze, vind je geest terug en blijf naar de deur sprinten. Maar dat niet alleen: door twee tegenstanders op rij te ontwijken, verdient onze speler een aanzienlijke sprint vooruit, waardoor je de deur veel gemakkelijker kunt bereiken. Om het allemaal te begeleiden, de super schieten. Opladen van de knop om te trekken als de geest van de goden bar spelers het is behoorlijk vol, het is mogelijk om er een bij te wonen spectaculair schot liep naar de deur. Elk van hen gaat vergezeld van een 'unieke animatie die verandert naargelang het type opname in kwestie. Het behoeft geen betoog dat dit type schot natuurlijk de geest van de doelverdediger op een veel sterkere manier reduceert dan normale schoten. Natuurlijk kunnen niet alle spelers ze doen, hoewel het tijdens je voortgang in het verhaal mogelijk is om nieuwe te ontgrendelen en ze uit te rusten voor onze favoriete spelers. Er is ook een soort team moreel, aangegeven door een speciale balk en genoemd Zone V. Als dit eenmaal is gevuld, kan het hele team speciale acties uitvoeren, zoals onfeilbare reddingen of een merkbare verhoging van de loopsnelheid, en kan het tij van wedstrijden op elk moment keren. Elke game is dus altijd spectaculaire ed innemend zelfs als de titel, gezien zijn aard, lijdt aan een bepaalde fundamentele herhaling die onmogelijk te negeren is, hoewel het nog steeds iets lichts is en helemaal niet ongeldig. Zoals eerder vermeld, vergeet elke technische strategie: tijdens de spellen zijn er geen fouten of kaarten, dus je kunt proberen je tegenstander zonder genade neer te maaien. Maar eigenlijk botst een kenmerk van het genre in een spel van dit type niet en past het inderdaad perfect in de geest van de titel, en dat is het mooie ervan.

Captain Tsubasa

Vooruitgang, personalisatie en karakterisering

Naast de directe en leuke gameplay slaagt Captain Tsubasa: Rise of New Champions erin om er een te laten zien management component echt niet slecht, zij het vermeld en niet volledig gedetailleerd. Allereerst is het mogelijk om door het spelen van meerdere spellen het vertrouwen en de band met bepaalde spelers te vergroten en daardoor nieuwe technieken en vaardigheden te ontgrendelen. Deze monteur wordt vervolgens hervat dankzij de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het winkel, waar stickers te koop zijn. Deze vertegenwoordigen elk een speler en door er genoeg van te vinden, is het mogelijk om de vriendschap met het vertegenwoordigde personage te vergroten en zo zijn vaardigheden en capaciteiten te verkrijgen. Door het teambewerkingsmenu te openen, kunt u het statistiek van elke speler. Dit zijn er in totaal vijf en vertegenwoordigen in wezen de kenmerken en het potentieel van elke speler: techniek, aanval, Potenza, velocità e defensie. Bovendien biedt het spel voor elke wedstrijd de mogelijkheid om de teamopstelling te veranderen en de rollen van de verschillende spelers opnieuw toe te wijzen, waardoor we ook van strategie kunnen veranderen door ons, indien nodig, te laten kiezen voor een meer aanvalsgerichte strategie of vice versa. , bijna volledig gericht op het defensief. We hebben het tenslotte over een strategische component die, als hij zijn waarom en zijn functionaliteit binnen de andere voetbalsimulatoren vindt, in een titel helemaal arcade wordt vrij snel nogal marginaal. Niet slecht, want de focus van het spel van Bandai is duidelijk naar iets anders verplaatst, ook al zou een grotere aandacht in deze zin zeker niet bedorven zijn.

Captain Tsubasa

Een kleurrijke en boeiende stijl

De grafische stijl van Captain Tsubasa: Rise of New Champions is in lijn met alle Bandai-producties die zijn overgenomen uit Japanse animaties. Alle karakters en instellingen worden vertegenwoordigd door een vivace chell shading, dat erin slaagt om de kenmerken en het ontwerp van de verschillende karakters getrouw te reproduceren. Vanuit technisch oogpunt vertoont de titel geen grote hiaten of onzekerheden. De PS4-versie bleek stabiel en betrouwbaar te zijn in bijna elke situatie. Ondanks de spectaculaire actie op het scherm blijft de frame rate op 30 FPS, met enkele sporadische drops die echter allerminst invloed hebben op de game-ervaring die spannend en leuk blijft.

Captain Tsubasa

Een nostalgische en zorgeloze ervaring

Captain Tsubasa: Rise of New Champions buigt spieren - inderdaad, kuiten - en blijkt een titel te zijn valido e divertente. De game zit ook boordevol inhoud en mogelijkheden langlevend als je besluit je volledig te wijden aan de twee modi van het hoofdverhaal. Wat zeker is, is dat men, vanuit een ervaring met deze kenmerken, niet zeker de nauwkeurigheid en het realisme kan verwachten die aanwezig zijn in enig ander voetbalwerk. Maar het is precies om deze reden dat de doel van de titel breidt aanzienlijk uit. Het product van Tamsoft Boys wordt voor beide aanbevolen ventilator geschiedenis van Captain Tsubasa en voor degenen die in plaats daarvan gewoon op zoek zijn naar een solide titel met gameplay dynamisch e soddisfacente, die momenten van ontspanning en zorgeloosheid kunnen geven, vooral in gezelschap.