Nadat je het hebt gesproken in de preview, laten we teruggaan naar Ary and the Secret of Season voor het DEFINITIEVE OORDEEL!

En ik zal beginnen met het hebben over een centraal element in het kaderen van de ervaring van Ary en The Secret of Seasons: de duur ervan. Ik heb het spel in 7 uur kunnen voltooien. Dit is een zeer compact, vulmiddelvrij Zelda-avontuur dat meteen ter zake gaat. Dat kan in één dag worden afgerond.

De geschiedenis de enigszins stereotiepe manier begint en gaat verder: de wereld van Valdi kent haar balans van de seizoenen in chaos door een onbekende kracht. De jonge dochter van de bewaker van de winter neemt de taak op zich om alles weer normaal te maken en op de reis ontmoet ze de eigenaren Guardians of the Time en een paar andere belangrijke personages, die de taak hebben om informatie te verstrekken en de voortgang van de zoektocht te begeleiden. Sommige mensen kunnen een glimlach van je krijgen, maar de humor is meestal nogal kinderachtig.

Ary and the Secret of Seasons sneeuw
Het is altijd leuk om scenario's te zien die zijn gebouwd rond een volledig hoog klimaat

Dan, tegen het einde, het spel begint behoorlijk interessante thema's en elementen te introduceren en ook enkele wendingen wat voor een beginnende speler het doel zou kunnen raken. Ik heb eerlijk gezegd een enorme sprong in interesse gehad en ik wil een vervolg. Zoals nu. Er blijft echter een vleugje "onvoltooid" of "onontgonnen": er zou ruimte zijn geweest voor veel meer dialogen en complexere scènes, om het verhaal op een vollere manier op de been te houden. In plaats daarvan wordt alles snel en ietwat buggy opgelost, met abrupte overgangen en een richting die niet altijd op het stuk staat.

De meest succesvolle zijn de kerkers en het oplossen van puzzels. Vooral omdat Ary and the Secret of Season de speler al snel alle tools biedt om de omgeving te kunnen manipuleren. Er blijft de traditie bestaan ​​om voor elke afzonderlijke kerker een specifiek object te vinden, dat centraal staat bij het oplossen van de puzzels, maar het wordt gezien als een toevoeging en niet als een essentiële vaardigheid die aan de hoofdpersoon wordt gegeven, waardoor alles organischer wordt.

De kerkers hebben geen kaart en zijn niet gemarkeerd, maar ze zijn lineair. Hoe verder te gaan is vrijwel altijd duidelijk en de focus ligt op het oplossen van de verschillende puzzelkamers. Begrijpen hoe jouw vaardigheden om de omgeving te veranderen werken en ze combineren om puzzels op te lossen, is altijd bevredigend: het is een goklus die, wanneer hij goed uitgebalanceerd is, ons veel schattingen van onszelf en onze capaciteiten geeft. Het spel is ook niet invasief. Er zijn geen aanwijzingen, er zijn overal geen hints, dus de speler gaat verder door intuïtie, experimenten en ervaring.

Ary en het geheim van Seasons Dungeon-water
De krachten van de seizoenen worden vaak gebruikt in combinatie met de aanwezigheid en manipulatie van water.

Met jarenlange videogame-ervaring achter de rug, heb ik nooit een moment van blokkering gehad, maar als ik terugdenk aan de jongere ik en zijn eerste benaderingen van Zelda ... nou Ary and the Secret of Season zou een uitdaging moeten zijn voor degenen die dichterbij komen voor het eerst in titels van dit type.

De kant waar ik de meeste twijfels had, was die van de strijd, vanwege de hoge input lag in de proefversie. In de uiteindelijke code deed het probleem zich niet meer voor, met gevechten die vloeiender aanvoelden dan voorheen. De moveset die je aan het begin van het spel hebt, vergezelt je tot het einde, met slechts een paar wiskundige upgrades voor schade en aanvalssnelheid, en de gevechten evolueren nooit naar echt interessante situaties, ook omdat het systeem erg basic is.

In 7 uur reist u tussen verschillende locaties, allemaal discreet gekenmerkt. Als de gamewereld een beetje plat en ongeïnspireerd is, hebben kerkers een meer uitgesproken persoonlijkheid. De enige teleurstelling die ik heb bij de productie is dat de NPC's veel minder zijn behandeld dan de hoofdpersonages: het is een normale gewoonte, maar hier springt het iets te veel in het oog.

Ary and the Secret of Season Arielle close-up
Ary is koppig, moedig en opgewekt.

De game is getest op pc en blijft een Unity-game, dus vatbaar voor abnormaal gedrag. Met framerate-bevriezing bij 60 fps presteert het spel erg goed, maar als het vrij blijft, kan het de computer te veel belasten, waardoor de prestaties slechter worden dan met een framerate-limiet. Dat gezegd hebbende, zou het niet moeilijk moeten zijn om op een breed scala aan machines te draaien.

Ary and the Secret of Season is een goede toegang tot het avonturengenre voor minder ervaren en jongere spelers. Voor ons veteranen is het meer een snelle afwisseling tussen het ene hoofdgerecht en het andere. Er is een onbetwiste charme, de kerkers zijn goed gedaan en de overlevering ondersteunt mogelijke toekomstige ups en downs, waarvan ik hoop dat ze zullen komen.