Het mediumBloober Team heeft een nieuwe uitgebracht video dagboek gewijd aan het maken van zijn volgende horrortitel, Het medium. In dit kijkje achter de schermen werpen hoofdontwerper Wojciech Piejko en producer Jacek Zieba licht op enkele van de fundamentele thema's waarop de titel is gebaseerd, zoals dualisme en differentiatie van standpunten op het podium gebracht door gameplay-elementen.

De protagonist Marianne is in feite een medium dat in twee werelden tegelijk leeft, de mens en de geesten, beiden met hun geheimen. Deze zijn tegelijkertijd speelbaar en verkenbaar zonder enige lading, een gameplay-mechanic waarmee je twee gelijktijdige standpunten van de game-omgevingen kunt hebben. De studio was sterk geïnspireerd door de Silent Hill-serie vanwege de realisatie ervan en, niet verrassend, gebruikt een soundtrack gemaakt door Akira Yamaoka, verantwoordelijk voor de iconische geluidsbegeleiding van de Konami-saga. Bevestigde ook de aanwezigheid in de cast van Troy Baker (The Last of Us, Death Stranding) als The Maw.

The Medium is vanaf november beschikbaar voor pc en Xbox Series X, en wordt een van de lanceringstitels van de nieuwe console van Microsoft. Versies voor andere platforms zijn nog niet officieel bevestigd.