NIS America heeft vandaag de lanceringsdatum van Ys IX: Monstrum Nox, het laatste hoofdstuk van de serie waarin de speler de kans krijgt om een ​​van de zes personages met de bijnaam na te bootsen Monstrum.

De beroemde avonturier Adol "de Rode" Christin en zijn metgezel Dogi komen aan in Balduq, een stad die is geannexeerd aan het Romeinse Rijk. Terwijl Adol in de gevangenis zit, ontmoet hij een mysterieuze vrouw genaamd Aprilis die hem verandert in een Monstrum, een wezen met bovennatuurlijke gaven en de kracht om monsters te bezweren. Nu moet Adol een bondgenootschap sluiten met zijn mede-Monstrums om de angstaanjagende bedreigingen af ​​te weren die uit een donkere dimensie genaamd Grimwald Nox komen, en om de mysteries van de vloek van het Monstrum en de waarheid achter de onrust binnen Balduq te ontrafelen.

Ys IX: Monstrum Nox komt op PlayStation 4 uit 5 februari 2021 in Europa en vervolgens op Nintendo Switch en pc in de loop van volgende zomer.