Toen Garth Ennis in 2006 zijn wezen uitbracht in de stripwereld The Boys, velen, waaronder ik, ze waren verrukt. Een vernietiging van de clichés van superhelden die in plaats van zich te concentreren op hun figuur, zoals Alan Moore deed met Watchmen, naar de bedrijven achter hun figuren gingen kijken. Een gewelddadig, hard, rauw en catharsis werk voor fans van de komische wereld van Amerikaanse superhelden. 

De wereld van menselijke artistieke productie leeft op cycli. We focussen veel op de creature-fashion van het moment, om het in al zijn vormen te perfectioneren. Wanneer een verzadigingspunt is bereikt, zal iemand proberen het te vernietigen, zijn vaste punten te nemen en ze te elimineren of ze vanuit een ander gezichtspunt te herschrijven. Het is daarom bijna toevallig dat onze levens zijn overspoeld met superhelden in de vorm van het nu gigantische Marvel Cinematic Universe, vandaag een beetje buiten adem door het uitstel als gevolg van de Covid-19 pandemie. Het was voorbestemd voor The Boys om terug te keren om met de wereld van live action te doen wat ze al hebben gedaan voor print.

In plaats van slaafs de strip te kopiëren, is de The Boys-serie, gebouwd door Seth Rogers, Evan Goldberg en Erik Kripke met de fondsen van vader Bezos, een bekwame heraanpassing van papieren thema's aan de wereld van 2020, nog meer verliefd op megacorporaties en sociale media dan 14 jaar geleden. Met een uitstekend eindresultaat, zou ik eraan toevoegen.

Zoals elk zichzelf respecterend goed seizoen, schudde de finale van de eerste van The Boys alle kaarten op tafel, waardoor de kijker het water in de mond liep voor de tweede gang. De radicale verandering met betrekking tot het materiaal van inspiratie voor stripfans stuurde alle mogelijke plannen en theorieën naar dat land: voor de nieuwe volgers was het "gewoon een goede wending". Ik heb de eerste drie afleveringen van het tweede seizoen kunnen bekijken om te zien of de hype echt is of niet.

Een ding dat ik erg leuk vond aan seizoen XNUMX van The Boys, is dat het niet veel tijd verspilt om in het interessante deel te komen. Elke aflevering was nuttig. De tweede komt met hetzelfde hoge tempo: de status quo wordt zeer snel geëvalueerd en bijgewerkt en in de eerste 3 afleveringen gebeuren veel van die dingen, die andere sagen alleen bij deze evenementen een heel tweede seizoen zouden hebben volgehouden.

De belangrijkste verandering is die van de Vought-structuur. Zowel de administratie als de selectie van superhelden hebben nieuwe figuren nodig. Homelander krijgt twee personages om te confronteren, dat Madelhyne Stillwell vervangt als een tegenaltaar. Stan Edgar, de CEO van Vought, is een figuur die nauwelijks geïntimideerd en van grote aanwezigheid is, dankzij de interpretatie van Giancarlo Esposito, en het is een geweldige muur die Homelander kan raken.

In de groep superhelden in plaats Stormfront (Aya Cash) blijkt interessant te zijn, aangezien hij de enige held is die geen specifieke filters heeft. Ze is niet bang om iemand te confronteren en onmiddellijk stelt haar levendigheid en durf haar in contrast met Homelander. De vaardigheid van Anthony Starr bij het interpreteren is het nog steeds onomstreden en heeft het nog steeds de neiging om elke scène te stelen waarin het aanwezig is.

The Boys tweede seizoen poster

Zelfs de dynamiek tussen The Boys heeft een hervestiging van karakter die hen een nieuwe diepgang geeft, vooral in hun nieuwe rol als gezochte officieren en dus voortvluchtigen van alles en iedereen. Geweld, godslastering, wreedheid bleven bestaan ​​en namen in het geheel niet af: alle elementen die seizoen één ontwrichtend maakten, zijn teruggekeerd. Sommige secundaire personages zullen je verbazen, of ik hoop in ieder geval dat ze het leuk vinden hoeveel ik ze leuk vond en de wendingen ontbreken niet om de toeschouwer te verbazen.

Ik kan niet wachten om de volledige serie onder de knie te krijgen. Zoals ik je eraan herinner, wordt het deze keer op de volgende manier uitgebracht: op 4 september kun je de eerste drie afleveringen zien, en elke week op vrijdag wordt er tot 9 oktober een nieuwe aflevering uitgebracht, waarmee het tweede seizoen op 8 afleveringen komt. Als de rest van het materiaal op het niveau van deze vroege afleveringen blijft, Men kan zeggen dat de bliksem tweemaal op dezelfde plek inslaat, en met Stormfront in het team, lijkt het mij ook logisch.