RayCore GPU voor mobiel en VR maakt Vulkan-compatibele ray tracing-versnelling mogelijk

SEOUL, Zuid-Korea– (BUSINESS WIRE) -SiliconArts is een volwaardig lid geworden van het normenconsortium van de Khronos® Group ter ondersteuning van de ontwikkeling en ratificatie van ray tracing-uitbreidingen op de Vulkan® platformonafhankelijke 3D API. Het bedrijf breidt zijn RayCore® GPU-cores uit om te voldoen aan de aankomende Vulkan ray tracing-extensies, en biedt de nodige functionaliteit om nieuwe Vulkan API-aanroepen te versnellen. Bij integratie met bestaande Raster Shader GPU's, ontlast de resulterende oplossing de ray tracing-oproepen met behoud van de bestaande rasterafbeeldingspijplijn, om de real-time fotorealistische grafische kwaliteit op een breed scala aan apparaten te verbeteren.

"De Vulkan ray tracing API-extensies zullen standaardisatie van ray tracing op mobiele apparaten mogelijk maken, met desktopcompatibiliteit, waardoor duizenden ontwikkelaars ray tracing content kunnen creëren voor meerdere markten en platforms", aldus SiliconArts CEO Hyung-Min Yoon. "We zullen samenwerken met de Khronos Vulkan-werkgroep om de uitbreidingen te ontwikkelen om gelijke tred te houden met nieuwe technieken zoals tracering van paden en om de cross-vendor standaardisatie te leveren die de ontwikkelaarsgemeenschap nodig heeft."

"We verwelkomen SiliconArts van harte als lid van Khronos en werken graag met hen samen om ervoor te zorgen dat de nieuwe Vulkan-raytracing-extensies voldoen aan de behoeften van alle markten, inclusief mobiel, desktop en cloud", aldus Neil Trevett, president van de Khronos Group. . "SiliconArts heeft unieke expertise in het brengen van dergelijke geavanceerde weergavemogelijkheden naar mobiele en draagbare apparaten, en hun deelname biedt een complementair perspectief om de Vulkan-standaard nog sterker te maken voor de hele industrie."

Over SiliconArts

Toonaangevende embedded ray tracing GPU-technologie voor alle markten die ray tracing-ondersteuning nodig hebben op basis van een licentieerbare IP-kern die gepatenteerde innovaties bevat om real-time raytracing met laag vermogen naar reguliere markten te brengen. SiliconArts® en RayCore® zijn geregistreerde handelsmerken van SiliconArts Inc.

Over de Khronos Group

De Khronos Group is een open, non-profit, door leden aangestuurd consortium van meer dan 150 toonaangevende bedrijven die geavanceerde, royaltyvrije interoperabiliteitsstandaarden voor 3D-graphics, augmented en virtual reality en parallelle programmering creëren. Khronos® en Vulkan® zijn gedeponeerde handelsmerken van The Khronos Group Inc.

Contacten

Contact Steve Brightfield (858) 692-6727 h Bezoek

Bron BEDRIJFSDRAAD