De eerste ronde van de Botsing in de rechtbank tussen Epic en Apple. Advocaten van de twee bedrijven voerden in een oproep over Zoom voor een rechter ruzie over het tijdelijk huisverbod van Epic tegen Apple.

De maatregel is aangevraagd nadat het bedrijf Cupertino had gedreigd om de ontwikkelaarsaccounts van Epic in te trekken, Unreal Engine van zijn apparaten te verwijderen en Fortnite tot hetzelfde lot te verdoemen, Het vlaggenschipspel van Epic.

Epic stelt dat de beslissing het bedrijf sindsdien "onherstelbare schade zou berokkenen" de hoorzitting om de legitimiteit van de aandelen van Apple vast te stellen, die gepland staat voor 28 augustus, kan niet vóór april volgend jaar plaatsvinden.

Het resultaat van de hoorzitting was bitterzoet voor Epic. Rechter Yvonne Gonzalez Rogers heeft het verzoek om een ​​straatverbod met betrekking tot ontwikkelaarsaccounts en Unreal Engine ingewilligd. In laatste document de rechtbank stelt dat Apple's zet:

"Het kan niet alleen aanzienlijke schade aanrichten aan het Unreal Engine-platform, maar ook aan de hele game-industrie, inclusief externe ontwikkelaars en gamers"

Aan de andere kant echter de rechter vond het niet mogelijk om te voorkomen dat Apple Fortnite uit zijn winkel verwijderde. De rechtbank beschouwde de verwijdering van het spel als een direct gevolg van de acties van Epic, zoals beweerd door de advocaten van Apple. De argumenten rond de imagoschade en voor consumenten van de advocaten van Epic overtuigden niet, gezien de schending van de regels van de App Store voor betalingen in de app.

De strijd is echter nog maar net begonnen. De volgende botsing vindt plaats over ongeveer een maand, op 28 september, tijdens een voorlopige hoorzitting die het lot van Unreal Engine en Fortnite tot volgend voorjaar zal beslissen.