Aan het begin van de jaren 90 waren de Ninja Turtles erg populair op televisie en kregen ze steun van zowel het kleinste als het grootste publiek. In dezelfde periode, geïnspireerd door het succes van de animatieserie gewijd aan de vier gemuteerde wezens, Zeldzaam gestarte Battletoads, een uitstekende beat 'em up die voor het eerst succes vond op de NES en de komende jaren op andere platforms. Na een paar min of meer succesvolle sequels en een mislukte poging om de saga weer tot leven te brengen in 2011 (op de Game Boy Advance), zijn de drie padden 26 jaar inactief. Tot vandaag.

BattletoadsDe padden keren terug naar de strijd

Het atletische Huiduitslag, de zeer snelle Zitz en de sterke man Puistje zijn de Battletoads, drie antropomorfe padden die deze keer worden opgeroepen om de dreiging van de Topians te bevechten in een hectisch scrollend vechtspel ... of dat is tenminste wat het lijkt in de eerste minuten van het spel. Ja, omdat ik Dlala Studios, verantwoordelijk voor de werkzaamheden onder toezicht van Bijzonder, ze blijven niet alleen binnen hun vakgebied en presenteren iets onverwachts aan de speler. Na een aantal canonieke beat 'em up-niveaus in feite, de gameplay lijkt niet een heel specifiek pad te volgen, maar verkent, doorgaand met het avontuur, de meest uiteenlopende genres. In feite gaan we van het verslaan van handen door naar arcade-racegamescenario's met obstakels om te vermijden (een beetje zoals in Outrun of Road Rash), en gaan we verder met platformniveaus om zelfs in een moeilijke bullet hell te eindigen, allemaal gevuld met enkele puzzels hier en daar, snelle evenementen en originele baasgevechten. Na een paar uur spelen, is de bedoeling van de ontwikkelaars om spelers begin jaren 90 mee te nemen op een kleine reis door enkele van de meest populaire genres duidelijk., door die mix van hetzelfde op te nemen die de originele afleveringen van de franchise al had gekenmerkt. De keuze om niet alleen verankerd te blijven in het vechtspel is moedig, met het grote risico een product samen te stellen dat te laag uitgesneden en gefragmenteerd is in de stukken waaruit het bestaat, maar het is een uitdaging die de Dlala meer dan waardig overwint, met een spel dat erin slaagt te blijven consistent in zijn bedoelingen terwijl hij van het ene genre naar het andere springt en, afgezien van een paar tekortkomingen in de platformscenario's, een van de handelsmerken van de serie om het niveau van de uitdaging erg hoog te houden.

BattletoadsWe boeken vooruitgang

Om een ​​saga als Battletoads weer tot leven te brengen, is bewustzijn vereist. Hetzelfde dat de drie hoofdrolspelers hebben omdat ze bijna dertig jaar lang in de vergetelheid zijn gebleven, met een wereld die is veranderd en videogames erbij. In 2020 iets opnieuw voorstellen dat praktisch van de radar van de spelers is verdwenen, is een moeilijke uitdaging, vooral als je wilt voorkomen dat je bij de "Weet oud". Het ontwikkelingsteam slaagt er echter in om heel getrouw de ziel van de originele werken te heroveren en deze te evolueren naar iets frissers: de beat 'em up-fasen zijn vooral hectisch, gevarieerd en algeheel leuk, wat kan worden aangepakt met een "Label" waardoor je kunt afwisselen in het gebruik van een van de drie padden, elk met zijn eigen vechtstijl en zijn originele combo's. Een keuze die de gameplay dynamiek geeft en zich ook ten dienste stelt van een mogelijke multiplayer-game, ondersteund door maximaal drie spelers. Het moderniseringswerk gaat ook gepaard met de technische sector, met de overgang naar volledig met de hand gemaakte cartoonafbeeldingen, die zowel de protagonisten als de verschillende vijanden op het podium brengt die tijdens de verschillende scenario's met een uitstekende stijl afwisselen. Zelfs de laatste genieten van een fijne afwerking en zijn over het algemeen artistiek geïnspireerd en functioneel voor de gameplay. Een opmerking van verdienste gaat ook om het afwegen van de moeilijkheid: zoals hierboven vermeld, deze Battletoads respecteert de reputatie van zijn voorgangers en biedt een moeilijke uitdaging voor de speler die al een standaard moeilijkheidsgraad heeft, precies zoals het vele jaren geleden gebeurde op de NES en Sega Mega Drive. Vergeet echter niet enkele voorzorgsmaatregelen toe te voegen voor de minder geduldige spelers van vandaag, zoals de mogelijkheid om onoverwinnelijkheid te activeren na een vrij lange reeks van Spel is over. Een functie om voor puristen over het hoofd te zien, maar die de minder bedrevenen waarschijnlijk de aanschaf van een kalender (niet inbegrepen in de Game Pass) bespaart om te gebruiken voor de meest kleurrijke vloeken.

BattletoadsWanneer is het tweede seizoen?

Battletoads keert dan na vele jaren terug op het podium, achter de regie van Rare en Dlala Studios, met een riskante operatie met een grote kans op mislukking. Het resultaat is echter een werkelijk verrassende titel, die erin slaagt de geest die de franchise drie decennia geleden doordrong intact te houden en deze terugbrengt naar het heden in een modernere en boeiendere gedaante. De game is letterlijk een werk tussen twee tijdperken, wat staat voor een aangename revival voor oude spelers en als de mogelijkheid voor een beter verteerbare stap terug in de tijd voor de jongsten. Battletoads heeft de ambitie om veel dingen te doen en slaagt er in vrijwel alle dingen in, inclusief de uitstekende karakterisering van de personages die de productie de juiste oneerbiedige en luchtige toon geeft. Alleen jammer voor een buitensporig gebruik van mini-games, verspreid in de loop van het avontuur, die soms langer duren dan nodig, waardoor de speler een paar minuten te veel tijd kost. Niets compromis voor wat uiteindelijk een leuke en absoluut goed uitgevoerde herstart is die het proberen waard is, zelfs alleen dankzij de aanwezigheid in de Xbox Game Pass e-catalogus tegen de lage prijs waarvoor het wordt voorgesteld. Een aangename verrassing die uitstekende uitgangspunten vormt voor toekomstige hoofdstukken, waarin misschien nieuwe wegen kunnen worden verkend en een beetje kunnen worden gecorrigeerd voor kleine en fysiologische fouten die worden gedicteerd door onervarenheid.