Halo Infinite is officieel uitgesteld tot 2021. De officiële communicatie kwam rechtstreeks op Twitter binnen met een officieel bericht van 343 Industries gesigneerd door de studiodirecteur, Chris Leen.

Halo Oneindig

“Vandaag wil ik met de gemeenschap een belangrijke update delen over de ontwikkeling van Halo Infinite. We hebben de moeilijke beslissing genomen om de release uit te stellen tot 2021 om ervoor te zorgen dat het team voldoende tijdlijnen heeft om een ​​Halo-game-ervaring te leveren die past bij onze visie. De beslissing om de lancering te verplaatsen is het resultaat van verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de ontwikkelingsuitdagingen, waaronder de impact van COVID-gerelateerde effecten die ons het hele jaar door hebben getroffen. Ik wil het harde werk erkennen van ons team bij 343 Industries, dat zich heeft blijven inzetten voor het maken van een geweldige game en het vinden van oplossingen voor obstakels in de ontwikkeling. Het is in ieder geval niet duurzaam voor het welzijn van onze studio of voor het succes van de game die tegen het einde van het jaar uitkomt. We weten dat dit velen van jullie zal teleurstellen en we delen dit sentiment. De passie en steun die de gemeenschap door de jaren heen heeft getoond, was ongelooflijk en motiverend. We wilden niets liever dan onze game samen met de community spelen tijdens deze vakantie. De extra tijd stelt ons in staat om het kritieke werk af te ronden dat nodig is om de meest ambitieuze Halo-game ooit gemaakt te leveren, met de kwaliteit die onze fans gewend zijn. Bedankt voor de steun en voor uw begrip ”.

Halo Oneindig het wordt daarom uitgesteld tot volgend jaar, zij het zonder officiële releasedatum. De beslissing werd waarschijnlijk noodzakelijk gemaakt vanwege enkele kritieke problemen die tijdens de laatste naar voren kwamen Showcase van Xbox-games waar de titel, zij het weergegeven met een oudere build, had de kant getoond vanuit het oogpunt van technische kwaliteit.