SANTA MONICA, Californië - (BUSINESS WIRE) - Activision Blizzard, Inc. (NASDAQ: ATVI) kondigde vandaag de benoeming aan van Tony Petitti van Major League Baseball als President of Sports and Entertainment met ingang van 17 augustus 2020. In zijn nieuwe rol rapporteert hij aan Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, Petitti zal toezicht houden op esports, consumentenproducten en film en televisie.

"Tony is een van de meest gewaardeerde executives in sport en entertainment", zegt Bobby Kotick, Chief Executive Officer van Activision Blizzard. “Zijn succes in de media en als plaatsvervangend commissaris en Chief Operating Officer van Major League Baseball is de perfecte combinatie van vaardigheden om ons te helpen onze ambities voor esports en onze gerelateerde bedrijven te realiseren. Hij wordt bewonderd door eigenaren, mediabestuurders, spelers en fans. "

“Bobby Kotick vertaalt zijn visie al 30 jaar in kansen bij Activision Blizzard. Ik zou niet meer opgewonden kunnen zijn om mijn eigen 30 jaar aan sport- en entertainmentervaring te gebruiken om Activision Blizzard te helpen zijn ambities te realiseren, ”zei Petitti. “Het is me duidelijk dat het bedrijf een ongelooflijke kans heeft om spelers en fans op nieuwe en innovatieve manieren met elkaar te verbinden, en ik ben verheugd om op zo'n belangrijk moment in zijn geschiedenis bij het bedrijf te komen werken. De afgelopen 12 jaar in het honkbal waren buitengewoon voor mij en ik ben vooral dankbaar voor het leiderschap en het mentorschap dat commissaris Manfred mij en de Liga heeft geboden. "

Petitti was meest recentelijk plaatsvervangend commissaris voor Business en Media van Major League Baseball en Chief Operating Officer, waar hij leiding gaf aan marketing, uitzendingen en verkoop van mediarechten, het MLB-netwerk, digitale inhoud, jeugdprogrammering en speciale evenementen. Daarvoor was Petitti voorzitter van het MLB-netwerk, dat hij vanaf het begin in 2008 hielp lanceren.

Voordat hij bij MLB kwam, was Petitti, een 13-voudige Emmy-winnaar, executive vice-president en executive producer bij CBS Sports, waar hij verantwoordelijk was voor de sportprogrammering en -productie van het netwerk. Hij studeerde af aan Haverford College voordat hij naar de Harvard Law School ging.

Over Activision Blizzard

Activision Blizzard, Inc. verbindt en boeit de wereld door middel van episch entertainment. Activision Blizzard, lid van de Fortune 500 en S&P 500, is een toonaangevend interactief entertainmentbedrijf. We verrassen honderden miljoenen maandelijkse actieve gebruikers over de hele wereld via franchises, waaronder Activision's Call of Duty® en Crash Bandicoot ™, Blizzard Entertainment's World of Warcraft®, Overwatch®, Hearthstone®, Diablo® en StarCraft®, en King's Candy Crush ™ , Bubble Witch ™ en Farm Heroes ™. Activision Blizzard, met hoofdkantoor in Santa Monica, Californië, heeft vestigingen over de hele wereld. Meer informatie over Activision Blizzard en zijn producten is te vinden op de website van het bedrijf, www.activisionblizzard.com.

Contacten

Media Contact
Kelvin Liu
Directeur, bedrijfscommunicatie
Activision Blizzard
Kelvin.liu@activision.com
310-255-2213

Bron BEDRIJFSDRAAD