Aeon moet sterven was een van de titels die tijdens de laatste werd aangekondigd Stand van zaken. De titel ontwikkeld door Kalksteen Games het brengt echter niet alleen een mix van sla ze in elkaarneon esthetiek, maar ook een grote controverse rond de ontwikkelaar.

Volgens een rapport dat de afgelopen uren de ronde van het netwerk heeft gemaakt, zou het creatieve team van Aeon Must Die de studio's van Limestone Games als laatste hebben verlaten. Juni 2020, na een reeks misbruik, mishandeling, gemiste betalingen e gevallen van crunch door de CEO van het softwarehuis. De laatste zou ook hebben gestolen het auteursrecht van het werk en vertrouwt de creatie van de trailer toe aan een externe kunstenaar zonder contract.

De situatie is zelfs de uitgever gaan slepen Focus Interactief, beschuldigd van tussenkomst ter verdediging van arbeiders. Kortom, een echt schandaal dat de aandacht van het publiek trok en de hype rond de titel deed verdwijnen.

Aeon moet sterven zou moeten uitgaan rond de 2021 su PlayStation 4, Xbox One, PC e Nintendo Switch.