Voor degenen die opgroeiden tussen de jaren 80 en 90 en aan hun videogamecarrière begonnen, was het platformgenre een van de toonaangevende exponenten van de media. Dit type games is echter geleidelijk verdwenen en gelukkig niet helemaal verdwenen, bijvoorbeeld dankzij Nintendo, die met zijn besnorde loodgieter het genre vandaag de dag in leven probeert te houden en vooral dankzij de indiemarkt, die vrij vaak titels aanbiedt dik als Celeste, de recente Neon Abyss of de nu gedateerde, maar tijdloze Super Meat Boy. Skully stelt zichzelf voor als een nieuwe 3D-platformgame-titel - een nog zeldzamere variant - en probeert spelers in een redelijk klassiek avontuur te brengen, maar tegelijkertijd goed gekarakteriseerd en begiftigd met een eigen identiteit. Naast millimeter springt en rent met een halsbrekende snelheid, het werk ervoor Finish Line Games presenteert verschillende puzzelsessies, waardoor een gebalanceerde gameplay zelfs als ze door sommigen verzwakt zijn ingenuità te veel.

SkullyAppID: 1249110SteamDB

Familie problemen

Een deel van het karakter van de productie wordt vanaf het begin uitgedrukt met een vertelling boven de regels, door middel van een vrij eenvoudig verhaal, althans qua uiterlijk. De kleine protagonistschedel "duikt" op een strand op en wordt meteen "Skully" gedoopt door Terry, een bizar personage met goddelijke eigenschappen. We bevinden ons op een klein, maar gearticuleerd eiland, de thuisbasis van vier goddelijke entiteiten die met elkaar in conflict zijn voor de controle over het territorium. Als Terry, die ons niet alleen leidt, ook de rol van hoofdverteller van de ervaring speelt, op zoek is naar een manier om ons met zijn drie broers te verzoenen en een einde te maken aan de interne oorlog die de vernietiging van het eiland zelf zou kunnen goedkeuren, maar te zwak is om iets aan de frontlinie te doen, komt hier Skully, die kan profiteren van kleintjes magische zwembaden om meerdere vormen aan te nemen en mysterieuze krachten te benutten waarmee hij vijanden en gevaarlijke gebieden kan jongleren.

De voorgestelde incipit is duidelijk een excuus om de gespeelde sessies te starten, maar ondanks een vrij klassiek patroon plaagt en intrigeert het verhaal van Terry de speler, dankzij een goed schrijven van de dialogen van de goddelijke familie en een reeks van onuitgesproken die ruimte laten voor een paar vragen en daardoor een klein mysterie achterhalen dat moet worden opgelost, waardoor de nieuwsgierigheid naar wat deze grillige goden altijd hoog genoeg verbergen, wordt gehouden.

Skully op Steam

Bones & Roll

Het kloppende hart van de ervaring van Skully ligt in de zijne gameplay-platform afgewisseld met stevige puzzelsessies, die vaak samensmelten tot een redelijk solide en overtuigende speelse mix. In de titel hebben we vier modi beschikbaar, elk met zijn eigen bijzonderheden, bewegingsvaardigheden, interacties met de omgeving en, in een specifiek geval, gevechten. In de vorm van een schedel - het basisaspect van SKully - ben je erg klein en kwetsbaar, maar ook verdomd behendig en in staat om met een bepaalde snelheid door de speelgebieden te bewegen en zelfs te klimmen op verticale oppervlakken bedekt met klimop. Bovendien kan Skully dankzij Terry's krachten in de controlepunten worden bedekt met klei en de controle overnemen grappig uitziende golems en verschillende krachten. Bijgevolg is het mogelijk om te kiezen om langzamer maar robuuster te zijn en in staat om vijanden aan te vallen met krachtige slagen, die ook de nodige kracht hebben om sommige muren te breken en anderszins onbegaanbare obstakels glad te strijken, of een behendiger te kiezen en het magische aspect te kunnen exploiteren. om specifieke platforms te verplaatsen en unieke routes te creëren of, nogmaals, om te kunnen rekenen op een dubbele sprong en de mogelijkheid om de bovenstaande platforms op te tillen, gebruikmakend van de verticaliteit van de omgevingen om verder te gaan in ons avontuur.

Wat werkt het beste het is de manier waarop het spel erin slaagt het gebruik van alle vormen te stimuleren en de speler ertoe te brengen het gebruik vaak te veranderen, waardoor puzzels ontstaan ​​die twee of meer bijzonderheden van de verschillende golems vereisen om op te lossen. De beste kwaliteit van de productie ligt daarom precies in het onderdeel van de omgevingspuzzels, met een goede moeilijkheidsgraad en die de speler altijd dwingen om de grijze massa te exploiteren, wat een aantal heel aangename puzzels voorstelt. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de platformsessies, die vaak ouderwets en minder succesvol zijn, vooral die die worden gepresenteerd tijdens het 'baasgevecht' van de game of meer syncope en filmische sessies, die door deze aspecten echter de focus op de verstaanbaarheid van de actie, begeleidt ook keuzes van "richting" vrij onvergeeflijk die de camera in een positie plaatsen die zo ongemakkelijk is dat de resolutie van deze scenario's wordt gemaakt echt frustrerend.

De natuurlijke landschappen die ons te wachten staan ​​in Skully zijn niet te gevarieerd en ook niet erg geïnspireerd en blijven binnen schema's die al te klassiek zijn en geen vlekken bevatten, ondanks een constructie die altijd erg functioneel is in niveauontwerp, met uitzondering van enkele sporadische punten waar de de gamewereld lijkt er alles aan te willen doen om zo anoniem - en dus verwarrend - mogelijk te zijn. Daar checkpoint beheer blijft op vrij klassieke principes, de save-punten zijn goed genoeg verspreid in de gamewereld en een enkele fout leidt ertoe dat we onmiddellijk alle vooruitgang die na de redding is opgebouwd, verliezen, waardoor een trial & error-systeem ontstaat dat zeer geschikt is voor dit type ervaring, maar niet altijd in focus . Sommige secties zijn vrij uitgebreid en de foutenmarge is vaak heel erg smal, vooral omdat ze profiteren van de basisvorm van Skully. Deze modus. met zijn sfericiteit getrouw geproduceerd op fysiek niveau, dreigt hij te vaak uit te glijden en wrijving te verliezen, waardoor het na een reeks millimeterschokken gemakkelijk is om te veel snelheid op te bouwen en niet in staat te zijn op tijd te stoppen voordat hij valt en vanaf het begin opnieuw moet beginnen . Zelfs liefhebbers van uitdagingen, hoewel waarschijnlijk geïntrigeerd door dit moeilijkheidsapparaat, zullen waarschijnlijk het meest oprecht oplopen ragequit. Dat gezegd hebbende, de speelse component van Skully over het algemeen werkt het, hoewel het niet lukt om de sprong naar volledig succes te maken, verzwakt door gebreken die begrijpelijk zijn voor een eerste werk, maar nog steeds belangrijk genoeg in de economie van de titel.

Skully op Steam

Schoonheid modder

Technisch en artistiek verloopt Skully in zekere zin op twee parallelle paden. Kortom, het ontwerp van personages en de gamewereld het werkt, maar het is niet verrassend en het heeft niet dat bijtmiddel dat in staat is het oog te verstrikken, maar toch slaagt het erin om zijn eigen identiteit te creëren, zwak maar aanwezig. Hetzelfde kan worden gezegd op technisch niveau, met een veelhoekige massa en acceptabele detailniveaus, maar die nooit een echt boeiend beeld creëren, zelfs niet bij een paar interessante glimpen. De vrij arme reeks animaties en een magere aanwezigheid van volumetrische en deeltjeseffecten, evenals verlichting zonder schande en zonder lof, verlagen het karakter van de titel enigszins, maar het complex slaagt er nog steeds in om aangenaam, hoewel nauwelijks memorabel te zijn. Veel beter in termen van polijsten, slaagt Skully er altijd in om solide en schoon te zijn, menu's en HUD's te presenteren zonder franjes, maar toch esthetisch overtuigend en verzorgd, wat de zorg van Finish Line Games naar hun eerstgeborene onderstreept. Het roept nooit een wonder uit en het toont ook niet de charme die nodig is om zichzelf op te dringen, maar het verpakt een product beslist solide.

Skully op Steam

Kleine schedels groeien

Skully is een spel dat in elke ademhaling claimt dat het een titel uit het verleden is. Het is een geldig en leuk product, verzwakt door enkele niet geheel onverschillige problemen en door een artistiek karakter dat te verlegen is maar absoluut absoluut niet anoniem. Het spel Finish Line Games is kunnen overtuigen alle liefhebbers van platformgames en producties van dit type, mede dankzij de budgetprijs waarmee het wordt voorgesteld en waarschijnlijk ook vanwege het tekort aan titels aanwezig in deze verzengende augustus. Het grappige en goed gereciteerde verhaal, samen met de interessante puzzelsessies en een vrij origineel, maar niet erg succesvol platformplatform, zorgden ervoor dat Skully bruikbaar en leuk, zelfs na enkele momenten van frustratie die de balans een beetje doorbreken. De hoop is dat Skully een volwaardig merk wordt en een mooie toekomst voor haar opbouwt, omdat het potentieel er allemaal is.