Door middel van een persbericht wordt de werkende toekomst van Gaetano Ruvolo bevestigd, een fundamentele figuur in de geschiedenis van Sony en het merk PlayStation, die nu de rol van professor op zich zullen nemen aan de beroemde Vigamus Academy. Hier is het persbericht:

Gaetano Ruvolo, voormalig General Manager van PlayStation Italia, nu een professionele gecertificeerde coach bij de International Coach Federation, voegt zich bij Vigamus Academie e Link Campus University als hoogleraar bedrijfsafdeling (publicaties, verkoop, marketing en distributie) vanaf komend studiejaar 2020/21.

Gaetano Ruvolo, afgestudeerd in vreemde talen en literatuur, is een professionele gecertificeerde coach (leven, sport en zaken) van de ICF (International Coach Federation) en Inner Game Practicioner. Docent Master Business Coaching, hij is de coördinator van Inner Game Essentials bij Tim Gallwey's Inner Game School. Lid van ICF Italië sinds 2019. Sinds 2011 is hij Trainer en Senior Consultant voor veel nationale en internationale bedrijven. Tot op heden heeft hij meer dan 1,400 uur individuele Team Professional Coaching voltooid.

Dertig jaar lang was hij manager van multinationale bedrijven, waarvan zes als General Manager van PlayStation Italia, en zijn ervaring heeft hem in staat gesteld zeer competitieve kwaliteiten te ontwikkelen in internationale contexten. Hij was operationeel directeur van Sony Picture Home en hield toezicht op de geboorte en distributie van de eerste PlayStation, die in de komende jaren werd gevolgd door zijn zussen PS2 en PS3, en de twee Sony-handheld-consoles. Van 2009 tot 2011 was hij voorzitter van de Italiaanse Vereniging van ontwikkelaars en distributeurs van videogames (destijds AESVI, nu IIDEA), waarmee hij de Vereniging opende voor een bredere pool van Italiaanse ontwikkelaars en distributeurs. Hij heeft door de jaren heen hard gewerkt aan zijn groei, met studies en beoefening van "interne disciplines" zoals bemiddeling en Tai Chi Chuan. Nieuwsgierige reiziger, hij vindt het heerlijk om culturen en tradities van andere landen te ontdekken door zijn ervaringen.


Stichting VIGAMUS is het toonaangevende Italiaanse bedrijf op het gebied van speelse cultuur en het behoud en onderwijs ervan. De stichting is eigenaar van VIGAMUS, het videogamemuseum in Rome, was een van de oprichters van de EFGA (European Fedefarion of Games Archives) en Gamerome, de belangrijkste conferentie van Italiaanse media en gaming. De middelen omvatten ook de VIGAMUS Academy, die studiecursussen en masters biedt die zijn toegewijd aan de videogamebranche. Sinds 2019 heeft VIGAMUS Academy haar school in Rome geopend, met technische cursussen gewijd aan Game Design, Concept Art, 3D Art en Animation, naast de daadwerkelijke ontwikkeling van videogames.