NBA 2K21 het is momenteel het middelpunt van controverse en nee, voor een keer heeft het niets te maken met lootboxen of hergebruikte activa. 2K Games heeft er niet alleen voor gekozen verhoog de prijs van de PS5- en Xbox Series X-versies, maar ook om uit te sluiten van de mogelijke upgrade, betaalt niemand $ 100 uit aan de Mamba Forever Edition van de game.

In dit opzicht is de president van Take-Two Interactive Strauss Zelnick gerechtvaardigd - tijdens een interview met GamesIndustry.biz - deze beslissing. Volgens Zelnick is de prijsverhoging zal de kwaliteit van het product weerspiegelen finale en het hangt af van titel tot titel.

Het is duidelijk dat niet iedereen klaar is om in dezelfde 2K-boot te stappen, zozeer zelfs dat softwarehuizen zoals Ubisoft dat al hebben bevestigd de prijs van hun effecten blijft ongewijzigd. We moeten gewoon wachten en hopen dat NBA 2K21 slechts een experiment is en niet het begin van een nieuwe standaard.