Na Hooikoorts, kun je je een ander spel voorstellen waarin je iets moet doen dat in deze periode - en in werkelijkheid altijd, als je een minimum aan opleiding hebt - niet echt positief wordt beoordeeld? Dat klopt, in Spitlings, zoals de naam al doet vermoeden, is onze hoofdactiviteit ... spugen. De titel, ontwikkeld door Massive Miniteam en uitgegeven door HandyGames, richt zich hier precies op.

De toren verkennen ..

Spitlings wordt voorgesteld als een klassieke platformgame, met een geest sterk arcade. In het spel imiteren we grappige rechthoekige wezens met tanden, die op mysterieuze wijze worden aangevallen door wat een soort buitenaardse kracht lijkt te zijn. Dit houdt, net als gelei, de meeste van deze wezens vast en het is aan ons spelers om achteruit te klimmen over de verdiepingen van de hoofdtoren om ze allemaal te kunnen bevrijden. Gezien de aard van het spel, uiteraard zo verlegen incipit verhaal is genoeg en gaat vooruit, aangezien de titel zich richt op spelactie en gameplay. Tijdens ons avontuur blijkt de centrale focus de bewegingsmodus. We kunnen alle kanten op, maar de belangrijkste acties zijn in wezen twee: spuug verso il basso om een ​​sprong te simuleren en de grond af te breken e omhoog om milieuhindernissen te doorbreken en de gelei die we onderweg tegenkomen te neutraliseren. Het moet gezegd worden dat dit specifieke bewegingssysteem aanvankelijk nogal omslachtig en niet erg vloeiend is, maar het onthult zich al snel functioneel e dynamischnatuurlijk, op voorwaarde dat u vertrouwd raakt met het spelsysteem.

Le munitie tot onze beschikking - als we de onze willen bellen speekselafscheiding - ze zijn duidelijk niet oneindig, daarom kunnen we ze niet misbruiken. Zodra ons personage zijn tanden heeft opgemaakt, kan hij niet meer spugen en blijft hij daardoor bloot en kwetsbaar. Om de opnamen opnieuw te laden, hebben we twee verschillende opties: het is mogelijk om een ​​bepaalde toets ingedrukt te houden (maar het is goed om het alleen te doen als we zeker weten dat we niet te bloot zijn) of om te profiteren van speciale oplaadpunten verspreid over de niveaus.

.. tussen het ene spit en het andere

Il level ontwerp van Spitlings blijkt te zijn eenvoudig, minimum maar tegelijkertijd eerder valido. In feite bestaat de kaart voornamelijk uit de toren die we moeten verkennen en geleidelijk vrij van de buitenaardse substantie. De eigenlijke spel- en actiesecties worden weergegeven door de portals verspreid binnen de structuur, waarin de onze is opgesloten leuk vrienden. Door hier toegang toe te krijgen, is het onze taak om de kamers vol vijanden geleidelijk te bevrijden. En juist hier vormt het hart van de gameplay het maakt zichzelf gevoeld. Als de beginniveaus eenvoudig genoeg zijn en praktisch een zelfstudie zijn, blijkt het, als je onze vrienden blijft redden, een test van reflecties, sangue freddo e timing... maar ook van Pazienza e stabiele zenuwen, vooral in bepaalde secties.

De structuur van bepaalde instellingen leidt in feite vaak tot het moeten ontwarren binnen krappe ruimtes, in een poging te vermijden laatste moment de vijanden, of zelfs gewoon een bidden dat deze van richting veranderen in hoge mate. Deze dynamiek van de levels is door de ontwikkelaars gecreëerd via special escamotage van het milieu, zoals blokken gelei die onze bewegingen vertragen, maar ons tegelijkertijd beschermen tegen vijanden, of zelfs platforms die ons karakter laten stuiteren en het risico lopen dat hij een bepaalde dood tegemoet gaat. Een speelstijl die geïnspireerd lijkt te zijn op andere titels van het genre - denk maar aan Super Meat Boy - en die ik persoonlijk ja vond divertente e soddisfacentemaar ook genoeg frustrerend e saai, althans op enkele specifieke plaatsen.

Een simpele en strakke stijl, zelfs onder vrienden

Vanuit artistiek en technisch oogpunt Spitlings het verdedigt zichzelf goed. Het is duidelijk dat het een eenvoudig en pretentieloos spel is, maar toch de stijl spotprent gecombineerd met de klassieke tweedimensionale instellingen laat het altijd een aangenaam gevoel achter, zowel esthetisch als functioneel. Zelfs wat de prestaties betreft, levert het spel geen problemen op. De pc-geteste versie is vloeiend in elke situatie en leent zich niet voor vertraging, aarzeling of verlaging van framesnelheden. Het is me nog steeds niet duidelijk waarom, zodra de titel werd gelanceerd, de vooraf ingestelde standaardresolutie een van de slechtste was en ik deze handmatig moest wijzigen, maar het is zeker niets waard om lang bij stil te staan. Gezien het type spel dat het vertegenwoordigt, maar vooral gezien het type gameplay wie stelt voor, het tegendeel zou niet alleen vreemd zijn geweest, maar ook beslist vervelend. Onder de verschillende functies die de game biedt, is er ook de mogelijkheid om online te spelen, zowel in multiplayer als lokaal met een groep vrienden. In dit geval kunnen onze metgezellen de Spitlings gebruiken die we tijdens het avontuur hebben vrijgemaakt en die ook kunnen worden veranderd een speler op elk moment door ze te selecteren uit een bijzondere collectie.

Aanbevolen, maar helemaal niet

Spitlings is een titel eenvoudig e zonder enige pretentie. Waar ik voor de duidelijkheid niet verwijs naar de moeilijkheidsgraad van de titel, die op sommige momenten onverwachte pieken, maar voor het type gameplay dat het biedt. Dit is de klassieke titel waarmee je wordt afgeleid en die in minder dan een halve dag kan worden voltooid. Door zijn eenvoud blijkt het echt te zijn binnen ieders bereik. Maar niet om deze reden, ik denk dat ik het iedereen aanbeveel: als je op zoek bent naar iets uitgebreider, of in ieder geval iets minder moeilijks, zou je moeten overwegen om je portemonnee te sparen voor deze tour.