Al jaren is er niets over bekend Splinter Cell, Ubisoft's populaire tactische shooter-serie. In april 2019 had de CEO van het bedrijf uitgelegd dat hij had besloten stop met het ontwikkelen van nieuwe hoofdstukken vanwege de druk die door verwachtingen wordt opgewekt, en dat de franchise zou uiteindelijk terugkeren in een nieuw jasje. Het is niet duidelijk of we toen al aan een televisieaanpassing dachten, maar er zijn zeer merkwaardige geruchten bij ons opgekomen: Netflix en Ubisoft zouden nu samenwerken om een ​​anime te maken op Splinter Cell.

Het nieuws komt uit een artikel van Verscheidenheid, volgens welke dit fantoomproject echt is. Om het script te schrijven vinden we Derek Kolstad, bekend van het werken aan de John Wick-franchise. Volgens niet genoemde bronnen zal de serie twee seizoenen van acht afleveringen hebben, uitgaande van een ander model dan de traditionele Japanse canons. Geen details over de correlatie tussen anime en videogame, dus we kunnen niet weten welke plot de aanpassing zal volgen. We blijven op dit punt wachten op een officiële bevestiging van Netflix of Ubisoft.