Wie onthoudt het ongekeerd, de overgebleven zombie-overlevingstitel die in 2014 in vroege toegang op de pc belandde? Blijkbaar heeft dit spel een lange weg afgelegd, en nu staat het ook op consoles. Smartly Dressed Games, de ontwikkelaar, heeft dat inderdaad aangekondigd 505 Games zal dit najaar Xbox One- en PlayStation 4-versies uitbrengen. Beide zijn wereldwijd verkrijgbaar voor een prijs van € 24,99 en alleen digitaal, die kunnen worden gekocht via de PlayStation Store of de Microsoft Store. Aan Stoomhet is echter nog steeds gratis te spelen en lijkt niet van gedachten te willen veranderen.

Onder het nieuws beloofden 505 Games en Funlabs, die verantwoordelijk is voor het porteren van Unturned, herziene beelden, verbeterde spelmechanica, een dieper content-voortgangssysteem en een geoptimaliseerde ervaring voor de nieuwe platforms. De functies blijven hetzelfde als in de pc-versie, en er zijn geen plannen aan de horizon voor een mogelijke introductie van cross-play. Een exacte releasedatum is nog niet vastgesteld, dus we kijken uit naar verdere updates.

Als je een passie hebt voor survivaltitels, herinneren we je eraan dat het de afgelopen dagen is uitgekomen Grounded, door Obsidian Entertainment en Xbox Game Studios.