Wat is de meest populaire Pokémon-titel onder alle titels die tot nu toe zijn ontwikkeld? Een blik op de wereldwijde verkoopranglijst zou zeggen i videogames van de eerste generatie dat, meer dan 31 miljoen exemplaren wereldwijd gedistribueerd, domineren ze ten koste van volgende hoofdstukken.

De enquête gelanceerd door Goo-ranking herhaalt alleen wat zojuist is gemeld. Uit een steekproef van meer dan duizend Japanse gamers waren Pokémon Red en Green het populairst. Wel nieuwsgierig om te zien X en Y op de tweede plaats, wat aangeeft dat de manoeuvre van "vernieuwing“Van het merk is bij het wisselen van de zesde en zevende generatie succesvol gebleken vanuit marketingoogpunt. Hier is de volledige ranglijst:

  1. Rood en groen (159 stemmen)
  2. X en Y (102 stemmen)
  3. Diamant en parel (101 stemmen)
  4. Goud en zilver (91 stemmen)
  5. Ruby en Sapphire (69 stemmen)
  6. Black and White (44 stemmen)
  7. Detective Pikachu (43 stemmen)
  8. Platina (36 stemmen)
  9. Gouden hart en SoulSilver (32 stemmen)
  10. Giallo (31 stemmen)

De aanwezigheid in de ranglijst van Detective Pikachu, ten koste van spellen zoals Black and White 2 of Emerald; misschien geholpen door de uitstekende film die vorig jaar in de bioscoop werd uitgebracht.