eFootball PES is historisch een afstandelijk merk uit het universum dat draait om Nintendo. Natuurlijk kwamen de eerste iteraties terug tot de titel van de voetbalwedstrijden in kwestie International Superstar Soccer op Super Nintendo, maar daarna niets. Alleen de Wii-aardbeving wist Konami te bewegen om de serie terug te brengen naar de Nintendo-console (naast enkele sporadische optredens op draagbare apparaten). Kortom, eFootball PES ontbreekt al te lang in de vlaggenschipbibliotheek van Nintendo. De situatie kan echter veranderen.

Volgens de brandmanager voor Latijns-Amerika, Overval Ron, de trend is bijna aan het omkeren. De vraag wordt in feite verplaatst door schakel over naar Unreal Engine, game-engine notoir flexibeler en draait al beslist op Nintendo Switch.

'Ik denk dat we steeds dichter bij Switch komen. Unreal Engine zal ons veel helpen om wat flexibeler te zijn over de referentieplatforms. Ik kan u echter nog steeds niet verzekeren. Telkens wanneer we een nieuw spel aankondigen, stellen mensen ons altijd vragen over een hypothetische Switch-versie. Het is iets dat we willen, omdat mensen het ons vragen en er zijn veel consumenten die PES niet meer spelen omdat we niet op die console zitten. "

Als het merk zou landen op de kleine hybride console met een grotere versie en in lijn met de pc-, PlayStation- en Xbox-tegenhangers, in tegenstelling tot FIFA en zijn Legacy Edition, kan het blijken te zijn een succes.