Le visuele roman zijn nooit erg populair geweest buiten Japan, maar nu, vooral dankzij de Fate-sage en de veelbesproken literatuurclub Doki Doki, is het genre erin geslaagd om een ​​groot deel van het publiek uit te delen, zelfs buiten het Japanse grondgebied. In deze sfeer van ontdekking en openheid voor een genre zeker niet voor iedereen, het Australische team route 59 is erin geslaagd om met zijn een innovatieve visuele roman te creëren Necrobarista, of heeft hij gewoon het huiswerk gedaan?

Quindecim? Nee, dit is The Terminal

De game begint in een steegje van een donker en regenachtig Melbourne. Na een paar stappen te hebben genomen en een paar regels tekst te hebben gelezen die je gezondheid onmiddellijk bevestigen, wordt de speler naar een plek op straat geleid: de De Terminal.
Zodra u het café binnenkomt, wordt u begroet door maddy, een uitbundig meisje dat naast barman van het restaurant ook de nieuwe eigenaar is. Alleen de jonge vrouw, na een kort gesprek met de jonge hipster-hoofdrolspeler Kishan, onthult in alle rust de aard van de bar: “Dit, beste vertrokken, is het eindpunt'.

necrobarista

De incipit lijkt misschien niet bijzonder origineel en geïnspireerd door andere werken zoals de anime Death Parade, maar dit is slechts het begin van een reis tussen charismatische karakters, tragikomische situaties, magie, alchemie en momenten van echte filosofische reflectie op leven en dood. Omdat de plot het middelpunt is van het onderzochte videogamegenre, wil ik niets anders over Necrobarist onthullen om de hele ervaring niet te verpesten.

De vreugde van millennials

Als je de term millennial nooit tegenkomt, maak je geen zorgen, ik vat de betekenis van dit neologisme kort samen. Met millennial wordt bedoeld die generatie die geboren is tussen de jaren tachtig en midden jaren negentig. Al degenen die, zoals het woord zegt, aan het einde van het vorige millennium ter wereld kwamen en die de geboorte en evolutie van trends, sociale netwerken en de digitale wereld hebben meegemaakt.
Waarom noem je deze paragraaf dan "de vreugde van millennials"? Omdat Necrobarist zit vol met manieren om te zeggen dat we niet meer zo jong zijn - Ik zit er ook in - citaten uit werken en modes die we in de loop van ons leven hebben geassimileerd, die heel begrijpelijk zijn voor ons, maar waarschijnlijk iets minder voor andere generaties.

necrobarista
Nee, het is geen Yu-Gi-Oh!

De hoofdpersoon bevat enkele eigenschappen van de dertigjarige - of bijna - van vandaag, dus als je jezelf in deze levensfase bevindt, zul je je zeker inleven in hem. Een lof voor de Italiaanse aanpassing, die zich niet beperkt tot het doen van het minimale werk, maar wat geeft echt prettige en coherente dialooglijnen met wat is onze manier om onszelf uit te drukken.

Kunnen we praten over echte gameplay?

Gameplay is altijd het meest beperkte onderdeel van een visuele roman geweest. Vaak is de hele ervaring uitsluitend gebaseerd op het lezen van honderden dialoogregels, misschien afgewisseld met meerkeuzevragen, maar dit is niet het geval. Necrobarist biedt de vermogen om Kishan uit de eerste hand te beheersen, verplaats het de kamer in om elke hoek rond te bladeren en elk geheim te ontdekken.

necrobarista

Deze moeten ontgrendeld worden door bepaalde symbolen in het juiste scherm in te voeren: maar hoe kom je aan deze symbolen? Tijdens gesprekken sommige woorden verschijnen in het geelselecteer ze daarom gewoon om uitleg te krijgen. Deze moeten worden onthouden, omdat ze aan het einde van elk hoofdstuk worden geselecteerd uit een reeks willekeurige termen. Eenmaal correct gekozen, veranderen deze woorden in de bovengenoemde symbolen. Een simpele gameplay, maar die helpt het ritme te doorbreken door de continue klik tussen de ene dialoog en de andere. necrobarista

De dood wordt mooi

Zonder al te veel woorden, de artistieke sector van Necrobarista is echt fantastisch. Het ontwikkelingsteam laat de 2D-schermen die typerend zijn voor het genre, over 3D-celarceringstijl wat erg doet denken aan sommige anime en vooral sommige ATLUS-titels zoals Persona 5 en Catherine. De scènes die bij de dialogen horen, zijn statisch met betrekking tot de personages op het scherm, maar bevatten vaak een groot aantal bewegende deeltjes. De films, die niet zoals de rest van de game worden gedubd, gebruiken dezelfde grafische engine die in de game aanwezig is, wat een niet slechte richting geeft aan het genre van toebehoren.

necrobarista

Zowel dialogen als video's gaan vaak vergezeld van de prachtige soundtrack gecomponeerd door Kevin Penkin - auteur van de OST van Made in Abyss, Tower of God en The Rising of the Shield Hero - die weet zich perfect aan te passen aan de situaties die op het scherm worden voorgesteld.
Het enige pijnlijke punt in al deze schoonheid is het framerate, vaak te danser tijdens de verkenningsfasen. Dit zijn natuurlijk geen echte drops die de titel onspeelbaar maken, maar ze zijn nog wel zichtbaar.

Welkom bij de Zwarte Parade

De inspanningen van het Australische softwarehuis hebben hun vruchten afgeworpen door ons er een te geven briljante en esthetisch aantrekkelijke visuele roman. De dialogen zijn nooit saai of repetitief, het ritme is goed en de gameplay, zij het beperkt, helpt de titel zijn weg te vinden tussen andere werken van hetzelfde videogame-genre. Necrobarist, dankzij de eerder genoemde uitstekende Italiaanse aanpassing, de budgetprijs en de lage systeemvereisten die nodig zijn om het te spelen, is de perfect startpunt voor iedereen die deze wereld van lange dialogen en statische scènes wil betreden, maar zal zeker gewaardeerd worden door degenen die al een tijdje op het genre kauwen.
De afspraak is gepland voor 22 juli op pc, terwijl we voor de PS4- en Nintendo Switch-versies zullen moeten wachten op 2021.