Videogames op basis van anime worden vaak afgekeurd. U wilt een slechte aanpassingskwaliteit, of een slechte kwaliteit van het werk waaruit ze zijn getrokken, de games van deze videogamelijn worden bijna altijd verwelkomd met een halo van schroom en weinig enthousiasme bij veel videogamers. Er zijn echter gevallen waarin deze slechte verwachtingen zijn gegrond, maar tegelijkertijd kunnen ze gedeeltelijk worden ontkend dankzij de kwaliteit van het werk dat je merkt dat je speelt. IS Sword Art Online Alicization Lycoris is een duidelijk voorbeeld: de titel gemaakt door BANDAI NAMCO Entertainment en Aquria, beschikbaar sinds vorig jaar 10 juli, het blijkt geldig en plezierig, met enkele onzekerheden en technische hiaten.

Binnen onderwereld

Vanuit narratief oogpunt is er weinig te vertellen: Sword Art Online Alicization Lycoris beschrijft de gebeurtenissen die Kirito en zijn metgezellen in de derde seizoen van de anime. Na een kennismakingsfase in medias res wat vooral een tutorial is, het spel begint met het ontwaken van Kirito in Underworld, de hoofdwereld van een nieuw virtueel spel, waarin de bewoners, genaamd fluctueren, blijken al snel meer te zijn dan alleen NPC's. Kirito moet een manier vinden om contact te maken met de buitenwereld, blijkbaar onbereikbaar, en tegelijkertijd de nieuwe (maar misschien niet zo veel) kennis helpen EUGEO om een ​​oude jeugdvriend van haar te vinden, shot, die jaren geleden door de Ridders van integriteit, leidende vertegenwoordigers van het gezag van de Axiomatische Kerk. Zo begon ons avontuur in deze nieuwe spelwereld, tussen hoofd- en secundaire speurtochten en zelfs enkele kerkers.

Sword Art Online Alicization Lycoris

Vecht in stijl

Sword Art Online Alicization Lycoris ziet eruit als een klassieker Actie JRPG. Dus maak je klaar om feesten te vinden met vrij uitwisselbare personages, uitgestrekte gebieden om te verkennen en vijanden van alle soorten en niveaus om neer te schieten. In dit opzicht beginnen we onmiddellijk met het analyseren van het vechtsysteem van het spel. Dit is per saldo de meer waarde van de titel: veloce, dynamisch, divertente, terwijl het altijd blijft intuïtief e eenvoudig. We kunnen in elke richting ontwijken, pareren, effect pareren en maak leuke combo's om te zien, maar niet alleen. Door op specifieke toetsen te drukken die in het menu kunnen worden toegewezen, is het mogelijk om de Sword vaardigheid, talrijk en die variëren afhankelijk van het type wapen dat we vasthouden. Deze moeten geleidelijk worden ontgrendeld en verbeterd, waarbij de vaardigheidspunten worden uitgegeven die beschikbaar zijn door in niveau te stijgen. Het gebruik ervan kost echter energierepen, die echter kunnen worden opgeladen door normale aanvallen uit te voeren of vijandelijke schoten te ontwijken. Hieraan worden de Passieve vaardigheden, die permanente bonussen bieden zolang ze zijn uitgerust, en Gevechtsvaardigheid, die sommige parameters van onze partij verbeteren dankzij de druk van de richtingpijlen waaraan ze moeten worden toegewezen. We mogen het niet vergeten Heilige kunsten: deze dodelijke vaardigheden kunnen alleen worden gebruikt nadat de speciale balk is geladen - vechten tegen vijanden - en bestaan ​​uit of een spectaculaire afwerker, of in de mogelijkheid om de tijd te vertragen en de bovengenoemde Sword Skills gratis te gebruiken. Werkelijk zeer brede en gevarieerde mogelijkheden die confrontaties met vijanden tot een wervelwind van bewegingen, ontwijkingen, vaardigheden en tegenaanvallen maken die samen een vreugde voor de ogen.

De verschillende baas vechten aanwezig, zowel tegen de vijanden van het hoofdverhaal als tegen wezens van bijzonder hoog niveau verspreid over de gamewereld, dat zijn ze spannend, uitdagend e bevredigend. Tot slot, om het plaatje compleet te maken, bepaalde gevechtsmethoden in de Duel-modus, ontgrendelbaar tijdens het hoofdverhaal door tegen bepaalde personages te vechten. Tegelijkertijd kunnen we bijna alle acties uitvoeren die al tijdens normale gevechten zijn waargenomen, met toevoeging van Snelle tijdgebeurtenissen, die vooral komen na een perfect geslaagde parade.

Sword Art Online Alicization Lycoris

Vooruitgang, management en organisatie gaan altijd hand in hand

Een andere onverwachte kracht van Sword Art Online Alicization Lycoris wordt vertegenwoordigd door een systeem van progressie en organisatie van de personages gestructureerd e diepte. In feite is het vanuit het hoofdmenu mogelijk om de uitrusting van Kirito en zijn metgezellen te veranderen, maar dit beperkt zich niet alleen tot wapens en vaardigheden: als we willen, kunnen we ook hun kiezen kleding, de kleding selecteren uit de verschillende items die kunnen worden gekocht bij de NPC's in de steden. Daarnaast kunnen we ze wijzigen accessoires, die zijn toegewezen aan wapens en speciale bonussen bieden. Deze maatwerkmogelijkheden komen ook terecht aanzienlijk uitbreiden zodra we het tweede hoofdstuk hebben bereikt: als we in het begin in zekere zin "vastzitten" aan de standaardstijl van Kirito, is het mogelijk dat een bepaald moment van spelen eenmaal is bereikt bijna volledig aanpassen zijn look, waardoor hij vanaf het begin een nieuw personage creëerde. Altijd vanuit deze interface is het mogelijk om de expertise die de personages hebben ontwikkeld met een bepaald wapen - gebruik het in gevechten - waarmee je de extra vaardigheden van hetzelfde kunt ontgrendelen. Bovendien is het ons voorrecht om i belangrijkste parameters van de personages, onderverdeeld in de belangrijkste zoals aanval, verdediging, precisie en ontwijking en secundaire, zoals kracht, vitaliteit, behendigheid en behendigheid.

In de sectie Vaardigheidsbereik u kunt er dan voor kiezen stijl, gedefinieerd doorEX-vaardigheden worden toegewezen aan de personages. Ze ontgrendelen de groep vaardigheden die de belangrijkste kenmerken van een personage in een gevecht definiëren: om een ​​voorbeeld te geven, maakt de EX Attacker Ability het personage waarmee hij is uitgerust meer vatbaar voor aanvallen, terwijl dat verdediger brengt hem duidelijk meer op verdediging gericht. Maak je geen zorgen als je in de war bent: in de praktijk blijkt de toespraak veel meer te zijn gemakkelijk e intuïtief dan het lijkt. Dan is er een Boom van vaardigheden, waarin we alle bovengenoemde vaardigheden kunnen verbeteren, passend onderscheiden door categorieën in Sword, Combat en Passive. Eindelijk is er een sectie items waarbinnen u alle tijdens de verkenning verzamelde objecten kunt bekijken, zij het ingrediënten voor het kokenfruit of materialen, die nodig kunnen zijn voor de realisatie van bepaalde objecten of die simpelweg verkocht kunnen worden.

Sword Art Online Alicization Lycoris

Area you go, mob you find

Het speelveld van Sword Art Online Alicization Lycoris blijkt veel te zijn breedevenals vrij doorzoekbaar tijdens het avontuur. Kijk maar naar de kaart in het hoofdmenu om de uitbreiding van het spelgebied op te merken: de wereld van de titel ziet er op papier uit als uitgebreid en gedifferentieerd. Specifiek op papier want in werkelijkheid zijn de gebieden heide ja enorm, maar tegelijkertijd kaal van veel elementen e virtueel zonder enige mogelijkheid van interactie. Natuurlijk zijn er enkele tactische zet bijzonder welkom en gewaardeerd als visvangst in rivieren of de kampen verspreid in de speeltuin, handig voor koken en rusten. Het gebeurt echter niet zelden dat we op de kaart van het ene punt naar het andere dwalen en beseffen dat alles wat tussen ons en ons doel staat, mobs en objecten zijn die moeten worden verzameld.

Over het algemeen wordt deze vlakheid van instellingen en interacties ook gevonden binnen steden. Het is in feite mogelijk om met alle NPC's te spreken die we daarin ontmoeten, maar met de dialogen niet helemaal niet ontwikkeld: velen zijn beperkt tot één of twee woorden, die onder meer worden herhaald in de dialogen van andere NPC's. Kortom, vanuit dit oogpunt zou er meer kunnen worden gedaan, of in ieder geval - gezien de weinige geboden mogelijkheden - niet implementeren oorspronkelijk deze functie. Zoals ze vaak zeggen less is more, en deze uitdrukking heeft nooit zoveel grond gevonden als in dit geval.

Sword Art Online Alicization Lycoris

Technisch swingend

Technisch gezien leent Sword Art Online Alicization Lycoris zich naast enige zwakte. Ondanks een grafische stijl in C.el-shading - die zich theoretisch leent voor beter presterende resultaten - in werkelijkheid framedalingen komen vrij vaak en duidelijk voor. Deze prestatievermindering treedt voor het grootste deel niet alleen op in bijzonder drukke of complexe gebieden, maar ook op relatief lege of in ieder geval lineaire gebieden, zoals een uitgestrektheid of een vlakte. Als het goed is gaan we verder 30 FPS ongeveer, maar zoals gezegd blijven deze tijdens spelsessies nauwelijks stabiel. Bovendien ben je vrij vaak getuige vertragingen bij het laden van NPC-modellen: meer dan eens komt de missie-indicator boven een hypothetisch personage te staan ​​om mee te communiceren, die echter nog niet aanwezig is in de gamewereld. Onnodig te zeggen dat dit soort ongemak langzamer wordt en in ieder geval maak het niet helemaal plezierig ervaring. Helaas zijn er ook modellen aan deze lijst toegevoegd volledig statisch waarmee niet alleen interactie niet mogelijk is, maar dat ze waren niet geanimeerd in ieder geval: om maar een voorbeeld te geven, enkele modellen van dieren die binnen de hekken in de dorpen aanwezig zijn completamente fermi e levenloos.

Aanbevolen, maar onder voorbehoud

Sword Art Online Alicization Lycoris is niet voor iedereen een spel. Zoals bij de meeste titels uit de Japanse animatiestreng, wordt de technische en artistieke kant vaak opgeofferd ten gunste van de naam die het werk draagt. Het blijft natuurlijk een belevenis geldig, in staat zijn om te vermaken vermaken. Het komt vanzelf dat het in eerste instantie wordt aanbevolen aan fans van de originele anime. En ten tweede voor degenen die zonder al te veel pretenties combo's en slashes willen lanceren. Als je daarom liefhebbers bent van de avonturen van Kirito en metgezellen, dan kun je de aankoop gerust overwegen. Als je daarentegen op zoek bent naar een origineel, innovatief of in ieder geval bijzonder diepgaand spel, zou je er goed aan doen om ergens anders te zoeken.