Iets meer dan een maand na de release van Microsoft Flight Simulator, de nieuwe editie van de simulatiesoftware van het huis van Redmond arriveert op Augustus 18 2020, uiteraard op Windows 10. Voor de gelegenheid de distributeur Aerosoft onthulde de kenmerken van de fysieke editie van de titel. Spoiler alert: dit is een gigantische editie.

Microsoft Flight Simulator-schijvenTer ere van de eerste versie van de simulator, uitgebracht in 1982 via een single floppy disk, zal deze nieuwe fysieke editie goed bevatten 10 installatie-dvd - goed 85 GB aan bestanden (uiteraard gecomprimeerd) - en best veel gebruikershandleiding. Aerosoft reageerde op deze keuze als "Een manier om de hoofdinstallatie van de software te vergemakkelijken voor gebruikers die mogelijk geen verbinding hebben met het uitleennetwerk."

De aankoop van de fysieke versie sluit echter niet uit online verificatie door Microsoft-servers - via een code in het pakket - en de noodzaak om op de laatste te vertrouwen voor het downloaden van toekomstige updates.