We weten dat niet iedereen binnen de gaminggemeenschap een heilige is en af ​​en toe is een simpele vonk voldoende om een epochale vlam. Het is gebeurd David Jaffe, de vader van de sage van God of War, na op Twitter een lovende post aan Microsoft enXbox Game Pass.

De auteur had eenvoudigweg zijn verbazing uitgesproken over het zien van een titel als Aas beschikbaar binnen de dienst, bemoedigend Sony e PlayStation om zich te laten leiden door zijn concurrenten. Een simpele objectieve tweet is het oog van de orkaan geworden, bestormd door fanatici van de Console War en dat dwong Jaffe de tweet te annuleren. Deze puinhoop heeft duidelijk de aandacht gekregen van de huidige regisseur van de serie, Cory Balrog.

Kortom, ondanks de pogingen van de softwarehuizen om deze plaag - door opties van Crossplay online - een deel van de gamers probeert nog steeds het ijzer van de Console War te verslaan terwijl het heet is, in een poging de superioriteit van hun favoriete console te claimen, maar gaat verdeeldheid creëren binnen de gemeenschap.