Het jaar van de feniks gaat verder in de herberg van haardplaat. De tweede uitbreiding van het jaar, de Scholomance Academy, is klaar om uit te komen Augustus 4 2020. 

2020 zou een revolutionair jaar worden voor Hearthstone sinds de eerste aankondigingen. Het jaar van de Phoenix begon met de toevoeging van een nieuwe klasse, de Demon hunter, en was voorafgegaan door een nieuwe spelmodus, Battle-modus. Nu, met de start van de tweede fase van het jaar, Blizzard introduceert andere structurele innovaties in 's werelds populairste online kaartspel.

Bi-klasse kaarten

Het begint zoals altijd vanaf 135 nieuwe kaarten die wordt geïntroduceerd door de nieuwe uitbreiding, de Scholomance Academy. Onder hen valt het op 40, die elk door twee klassen kunnen worden gebruikt. Voor het eerst ziet Hearthstone de introductie van Bi-Class-kaarten, in de combinaties Druid and Hunter, Hunter en Hunter of Demons, Hunter of Demons and Wizard, Wizard and Priest, Priest and Paladin, Paladin and Warrior, Warrior and Thief, Dief en tovenaar, tovenaar en sjamaan en sjamaan en druïde.

Nieuwe mechanica

Net als elke andere uitbreiding zal de Scholomance Academy ook een nieuwe game-mechanic brengen. In dit geval zal het zijn Magische impuls, typisch effect van minions dat slechts één keer wordt geactiveerd bij het uitspreken van een spreuk. Hieraan wordt een nieuw soort magie toegevoegd, studies waarmee u onmiddellijk een kaart kunt laten herleven en de manakosten van de volgende kaart die u van dat type speelt, kunt verlagen.

Dit is het nieuws dat voorlopig is aangekondigd, maar volgens de kalender van de tweede fase van het jaar van de feniks, er zullen er nog meer komen. Blizzard belooft zelfs beide een nieuw avontuur voor één speler, beide een nieuwe spelmodus, evenals veranderingen en nieuws voor de Battle-modus.

De Scholomance-academie komt uit Augustus 4 2020, maar het is al mogelijk om pakketten en andere in-game items vooraf te bestellen, inclusief de nieuwe held van de tovenaar Kel'Thusad.