In de afgelopen paar uur, volgens de gameplay die wordt getoond in deUbisoft Forward Gisteren specificeerde het bedrijf nieuwe details over de minder duidelijke aspecten van Assassin's Creed Valhalla.

Een daarvan betreft de keuze van genere van de hoofdpersoon van de titel, Eivor, die aan het begin van het avontuur al als selecteerbaar was vermeld. Zoals aangegeven door de ontwikkelaars, kan de speler verander geslacht bij Eivor op elk punt in de geschiedenis, zonder dat de koers van koers verandert.

In tegenstelling tot het vorige hoofdstuk van Assassin's Creed, Odyssey, waar de keuze van het genre van de hoofdrolspeler de voortgang van de gebeurtenissen substantieel veranderde, en waar deze keuze niet veranderd kon worden, zal Valhalla de spelers in deze situatie meer flexibiliteit bieden.