De eerste stappen zijn gezet Amazone in de wereld van videogames kan niet worden gezegd dat ze geluk hebben. De periode is niet de beste tijd voor de productie van nieuwe titels, vooral als je een studio bent die afkomstig is van een halve flop zoals die van Smeltkroes

De gevolgen van de pandemie spaarden niemand en de slachtoffers van de problemen veroorzaakt door de coronavirus nu is er ook Nieuwe wereld. De MMO van Amazone Game Studio het werd uitgesteld van augustus 2020 tot voorjaar 2021. 

De aankondiging werd gedaan met een lange post op Twitter door de directeur van New World Rich Lawrence op 10 juli. Voor zover hij schrijft, duurt het team langer om de titel te perfectioneren en de spelervaring in de tussen- en eindfase te verbeteren.

Ondanks het uitstel zorgt het bericht ervoor dat de bètatesters en spelers die de pre-order hebben gedaan heeft toegang tot de bètaversie van de game vanaf de oorspronkelijke lanceringsdatum, 25 augustus 2020.