Pikachu het is de bekendste Pokémon ter wereld, een symbool van de serie en een echte mascotte in elke marketing- en merchandisingcampagne. Iedereen hield meteen van hem vanwege zijn grappige en tedere uiterlijk, een elektrische muis met grappige verzen. Toch bestond de mogelijkheid dat Pokémon # 25 heel anders was.

Tsunekazu Ishihara, de CEO van The Pokémon Company, tijdens een recente interview hij vertelde zelfs een leuke en absurde anekdote: de Amerikaanse divisie van TPC had ten tijde van de oprichting van Pikachu een aantal voorstellen gestuurd, waaronder een waarin de Pokémon was een tijger met twee grote borsten.

Dit zijn de woorden van Ishihara:

De Amerikaanse staf stuurde ons enkele voorstellen voor alternatieve ontwerpen. We lazen ongelovig hun ideeën. Ze wilden een pikachu als een soort tijger met twee grote borsten. Hij zag eruit als een Cats-personage, de musical. Toen ik hem vroeg "maar hoe dacht je dat dit Pikachu zou kunnen zijn?" antwoordden ze: "Kijk, het heeft een staart ..."

Echt twijfelachtige smaken die, gelukkig, werden niet in aanmerking genomen van de Japanse divisie van The Pokémon Company. Wat zeg je, beter niet?