In de meeste videogames - van RPG's tot Gatcha in de afgelopen jaren - het concept van de landbouw (of malen) is altijd gezien als dat element dat behoort tot de categorie "of je houdt ervan, of je haat het". Het uitvoeren van een bepaalde actie is een gameplay-dynamiek die de levensduur van een game verlengt ... en tegelijkertijd een tweesnijdend mes bewijst. Immers, zelfs een krijger gezegend door de noordelijke ster, een lid van de orde van de hemelse ridders en in het bezit van het ultieme mes, kan zich vervelen zodra hij 2000 kleine goblins heeft uiteengereten.

Wat gebeurt er echter wanneer landbouw en herhaling DE BELANGRIJKSTE MECHANICA worden en je er een simulatie en sociale omgeving in bouwt? Je krijgt de set Harvest Moon, een simulatie rollenspel waarbij we volledige controle hebben over de ontwikkeling van een persoonlijke ranch en waar we tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om ons eigen sociale netwerk op te bouwen. In de loop van de tijd is de serie erin geslaagd een eigen niche van fans te creëren en zelfs zover te gaan dat ze onafhankelijke producties zoals Stardew Valley beïnvloeden. Toen in 2014 het drama arriveerde: Natsume verwerft het merk, scheurt het van Marvelous en tussen een remastered van het hoofdstuk Light of Hope en de aankondiging van Eén wereld, worstelt de Japanse uitgever om de toestemming van de spelers te herwinnen.

Aan de andere kant heeft Marvelous besloten om een ​​andere strategie te implementeren: een doorstart door de nomenclatuur Story of Seasons en vandaag zal ik je vertellen over mijn eerste benadering van de serie met het nieuwste hoofdstuk op Nintendo Switch en pc: Vrienden van Mineral Town.

Op de nieuwe (maar tegelijkertijd oude) boerderij

Zodra de software voor het eerst wordt opgestart, word ik begroet door een brief en een geschenk van mijn grootvader: zijn boerderij, de plek waar ik onvergetelijke dagen heb doorgebracht. Het is zijn nalatenschap en hij gaf het aan mij, een simpele jongen. Ik kan alleen mijn koffers pakken en de eerste vlucht naar Mineral Town nemen.

Story of Seasons: Friends of Mineral Town ReviewEenmaal aangekomen word ik begroet door Thomas: een minuut burgemeester met een hoed groter dan hij en ik maak kennis met de kleine stad en haar inwoners en de diensten die ze bieden. De winkel van Jeff biedt elke maand verschillende kits die zijn gewijd aan de oogst, maar ook verschillende ingrediënten die kunnen worden gebruikt in de recepten die af en toe worden doorgegeven tussen buren, de boerderij van Popuri en Mr. Mugi heeft zelfs een service waarmee de aankoop van dieren die aan mijn kavel zullen worden toegevoegd, laat een smidse toe de verbetering van tools door de uitwisseling van geld en materialen die gemakkelijk verkrijgbaar zijn door een bezoek aan de mijn enzovoort. De hele stad lijkt te zijn gebouwd om aan mijn behoeften als beginnende boer te voldoen.

Story of Seasons: Friends of Mineral Town ReviewAlsof dat nog niet genoeg is, in de verschillende seizoenen er worden allerlei soorten evenementen georganiseerd: van culinaire wedstrijden tot kipwedstrijden, van groepsdiners tot strandavonden waar we allemaal getuige zijn van adembenemend vuurwerk.
Het zal even duren, maar uiteindelijk zal ook ik me kunnen vestigen en een fundamenteel lid van de gemeenschap worden.

Story of Seasons: Friends of Mineral Town: te veel werk, weinig tijd en veel toewijding

Hier, neem deze laatste zin en gooi hem in de wind. Story of Seasons: Friends of Mineral Town betrapt je met duizend glimlachen en een premisse die niet te veel verschilt van andere titels zoals Animal Crossing, en sluit je dan op in een wrede realiteit en waar tijd is NOOIT GENOEG. De eerste paar weken waren een echte ramp: hele ochtenden verloren de oogst van water - vooral als er in de meeste seizoenen minstens vier soorten groenten zijn en elk van hen zijn dagen nodig heeft om te groeien. En aan het einde van de ochtend weet je al dat je veel interactie met andere bewoners bent kwijtgeraakt en dat je de meeste gebouwen en diensten kunt bezoeken. Elke dag is een race tegen de tijd, maar ook tegen onszelf: planning en moderatie zijn de sleutelwoorden om uw boerderij beter te kunnen beheren en het geld te "factureren" dat nodig is om de voor ons beschikbare structuren en tools te verbeteren. Integendeel, het systeem van uithoudingsvermogen en vermoeidheid straft een gewelddadige en slecht onderbouwde speelstijl.

Story of Seasons: Friends of Mineral Town ReviewOm nog maar te zwijgen over het willekeurige factor binnen twee specifieke momenten van spelen: de derby en de verkenning van de grot gericht op het verzamelen van mineralen. Als we in de eerste een simpele weddenschap hebben, waarbij het winnende paard fungeert als een vermenigvuldiger voor de medailles die de speler heeft verworven en vervolgens inwisselbaar is voor een prijs, is de mijn een echte hel gemaakt van RNG, als en misschien. U moet niet alleen op uw gezondheid letten, maar hoe meer tijd u besteedt aan het zoeken naar de ingangen van de volgende verdiepingen, hoe meer de kans op het vinden van belangrijke bronnen zoals de Diamond of Mithril - noodzakelijk voor de upgrade van gereedschappen en constructies - afneemt.

Maar als je denkt dat al deze inleiding met boosheid en puur "zout" is geschreven, dan heb je het mis. Na de eerste weken begonnen mijn gereedschappen te stijgen, waardoor ik de oogst binnen een paar uur kon afmaken, ik begon wat extra geld te verdienen waardoor ik de eerste kip kon kopen, die vervolgens de anderen baarde , met een beetje geluk lukte het me om regenachtige dagen te krijgen - een uitkomst en de perfecte gelegenheid om de mijn te bezoeken en wat mineralen te bewerken; en aan het einde van de herfst ontving mijn Green Dolphicc-boerderij zijn eerste upgrade. Tot slot, met een beetje geduld toonde het spel zijn "goede" kanten beloonde me met een dopamine-ontlading die andere titels van dezelfde soort me nog niet hebben weten te geven.

The Velvet Room naast de Silos

Door interactie met andere bewoners is er ook de mogelijkheid om banden en relaties aan te gaan met degenen die wij interessant vinden. Als we eenmaal per dag cadeaus spreken en brengen, gaan we de lat hoger leggen, als we eenmaal een bepaalde drempel hebben overschreden, kunnen we een reeks evenementen ontgrendelen. Door deel te nemen - indien beschikbaar tijdens de week - stellen deze zoektochten ons in staat onze soulmate beter te leren kennen. Maar wees voorzichtig: net als in Visual Novel kan elke verkeerde keuze resulteren in het verlies van een paar punten, waardoor het vertraagt ​​wie weet hoe lang de geboorte van uw gezin is.

En hoewel in mijn spel mijn karakter de Karen meme, voor het eerst biedt de Marvelous serie de mogelijkheid om relaties aan te gaan met bewoners van de hetzelfde geslacht. En als jij het type speler bent dat niet zonder completisme kan, dan kun je dankzij de mogelijkheid om meerdere reddingsoperaties te creëren, wat ik als een odyssee zou beschouwen, alle geheimen van alle personages in het spel ontdekken.

Story of Seasons: een nieuw licht

Aan het einde van deze korte maar intense ervaring met Story of Seasons: Friends of Mineral Town, heb ik de indruk dat ik gewoon de oppervlakte van een franchise die - naar mijn mening - minstens één keer gespeeld moet worden. Het door Marvelous verpakte pakket vertegenwoordigt niet alleen een uitstekende remake van de hoofdstukken Friends of Mineral Town en More Friends of Mineral Town, maar ook een perfect startpunt voor zelfs de meest casual spelers dankzij enkele trucs niet alleen met betrekking tot de basismechanica, maar ook met betrekking tot de moeilijkheid - schaalbaar vanaf het begin van de eerste run. Wat de Nintendo Switch-versie betreft, is de chibi-stijl perfect voor de hybride console, wat niet alleen aangenaam is tijdens sessies in draagbare modus, maar ook voor degenen in gedockte modus.

Kortom: als u op zoek bent naar een alternatieve ervaring, dan is het ontdekken van "New Horizons" in de landbouwsector, Story of Seasons: Friends of Mineral Town een geweldige optie.