Metacritic, bekend als een site voor het verzamelen van stemmen, heeft uiteindelijk besloten om een ​​standpunt in te nemen tegen de recensie-bombardementen na de zaak The Last of Us - Part 2.

Na het gedoe dat ontstond als gevolg van de beoordelingen, vaak gelijk aan 0, gegeven aan de laatste poging van Naughty Dog, Metacritic begon met het aanpassen van de aantrekkingskracht op gebruikersrecensies. Vanaf nu, in feite, wanneer een nieuwe titel wordt uitgebracht, u moet een paar dagen wachten voordat u het kunt evalueren.

Deze nieuwe regel zou ontmoedigen dat deel van het publiek dat alleen maar haat tegen het spel wil spugen, in de hoop dat ze, door een paar dagen te laten verstrijken vanaf de eerste dag, hun interesse in herziening van bombardementen. De wijziging, zij het beperkt, duidt nog steeds op een standpunt van de site, in de hoop dat er geen nog ingrijpender maatregelen zouden worden genomen.

Bedenk dat, ondanks de talloze negatieve beoordelingen die op Metacritic werden ontvangen, The Last of Us - Part II erin slaagde te verkopen 4 miljoenen exemplaren  alleen in de eerste drie dagen. Absoluut niet slecht voor een game met een nulscore, vind je niet?