Marty O'Donnell, ex-componist en big shot van Bungie - softwarehuis achter franchises zoals halo e Lot - vond eindelijk een moment om wat steentjes uit zijn schoenen te halen en sprak zonder filters over de overeenkomsten tussen Activision e Microsoft.

Bungie-haloTijdens zijn laatste interview binnen het kanaal HiddenXperiaO'Donnell sprak aanvankelijk over zijn wens om Bungie te verlaten zodra hij een overeenkomst met Activision had bereikt, en hoe deze laatste een misstap bleek te zijn:

"Een deel van mij deed" wel, het was tijd ", het andere deel deed" hel, ik hoop dat ze het kopen zodat ze ook mijn aandelen zullen kopen "wat niet gebeurde. […] Zeven van ons wisten van de mogelijke overeenkomst met Activision en we wisten vanaf het begin dat het een risico zou zijn, en uiteindelijk bleek het een slechte overeenkomst te zijn. Ik ben de enige die je zoiets kan vertellen, behalve degenen die Bungie hebben verlaten. Als je nog steeds voor hen werkt, moet je 'politiek' zijn en dingen zeggen als 'we hadden een goed partnerschap' en 'bla bla bla we hebben geweldige dingen kunnen creëren en op een gegeven moment was het tijd om ons te scheiden vanwege onze doelen, maar we waren blij, we houden van elkaar ", onzin."

Vervolgens sprak de ex-componist ook over de moeilijkheden en de kraken onmiddellijk onder Microsoft ten tijde van Halo 2, en de overeenkomst tussen het huis Redmond en Bungie over het eigendom van de naam tijdens de ontwikkeling van Halo 3:

“We verkochten Halo niet aan Microsoft in 2007, we verkochten het in 2000. We verkochten Bungie en Halo, het hele pakket werd in 2000 verkocht aan Microsoft, waardoor het een interne afdeling werd. [...] In 2007 was onze afspraak dat we Halo 3 zouden maken, maar tegen de prijs van de naam "Bungie". Uiteindelijk kregen we de naam weer, maar na het ontwikkelen van Halo 3 ODST en Reach. We werden onafhankelijk in 2007. Toen we eigendom werden van Activision, behielden we het eigendom van onze IP's, ze konden niet rommelen. Maar dat is niet wat er is gebeurd, en daarom hebben ze me ontslagen. '

Als je geïnteresseerd bent, hier is de link voor het volledige interview.