Na tien jaar keerde hij terug. Het vervolg op een van de meest "controversiële" games ligt eindelijk in onze handen. Het eerste hoofdstuk van Deadly Premonition werd gepubliceerd in de verre 2010 van de as van Regenachtig bos, het vorige project van Toegang tot games, gepresenteerd op de Tokyo Games Show en kort daarna geannuleerd. Swery, de schrijver van de titel, maakte in dat geval gewoon een titel uit zijn hoofd, zo atypisch dat hij in het Guinness Book of Records terechtkwam als de "Meest controversiële survival horrorspel" vanwege de ongelooflijk verschillende meningen over de kwaliteit ervan. Laten we het hebben over een speelbare versie van Twin Peaks, met wat meer actie, maar per saldo maakt een groot deel van de sfeer en de setting optimaal gebruik van het meesterwerk van David Lynch. Aan de andere kant zei Swery zelf in een interview dat als hij het geld had om een ​​aflevering van Twin Peaks te regisseren, hij zou ze gebruiken om Lynch het zelf te laten draaien. Gelukkig heb ik het tegenwoordig opnieuw gespeeld, zonder enig idee dat ik dan Deadly Premonition 2 in handen zou krijgen voor de recensie. Natuurlijk denk ik niet dat het een verdeeldheid zal zijn, zoals in het geval van het eerste hoofdstuk, maar het zal zeker over zichzelf praten.

Dit tweede hoofdstuk is zowel een proloog als een vervolg op de eerste game, een interessante keuze. Na de korte introductie gaan we direct in de schoenen van de speciale FBI-agent Aaliyah Davis dat, samen met de Boston-analist Simon Jones, hij moet een verdachte ondervragen. En dus worden we geconfronteerd Zach (vraag me alstublieft niet over Zach, het is privé), zichtbaar verouderd en beproefd, toegewijd aan het roken van de ene joint na de andere. Het lichaam van Lise Clarkson, slachtoffer van de zaak Le Carrè, voorafgaand aan de feiten van Greenvale verteld in het eerste spel, het wordt gevonden in een blok ijs, verdeeld in stukken bijna als een kunstwerk. Vanaf hier begint de flashback die ons in feite in Le Carrè laat vallen, een hete en zwoele stad in Louisiana.

Elk hoofdstuk van het spel begint met vragen en gaat vervolgens verder met de casusen vertelden zo parallel twee parallelle verhalen, op twee verschillende tijdvlakken, die elkaar integreren en aanvullen. Ik moet je zeggen, met zo'n incipit kwam het meteen bij me op True Detective, meer bepaald de eerste serie. Deze verouderde en verbijsterde versie van Zach is praktisch identiek aan de 2012-versie van Matthew McConaughey, evenals het verhoor dat tot hem en de stad waarin we ons bewegen gericht is. Even dacht ik 'Oh Swery, je hebt het weer gedaan!', dolblij met het feit dat het in feite kan giocare een van mijn favoriete tv-series na Twin Peaks, maar ik moest na korte tijd gedeeltelijk van gedachten veranderen.

Oude filmcitaten volgen elkaar op in elke dialoog in York

Het verhaal en de personages die tijdens de verschillende uren van Deadly Premonition 2 worden gepresenteerd, houden die stijl tegen horror komedie al aanwezig in de vorige titel. Jammer dat in dit geval het schrijven is minder geïnspireerd, met lange dode momenten afgewisseld met beslist interessanter en met fases. De ondersteunende acteurs zijn meer stippen dan al het andere, snel vergeten en verwaarloosd ten gunste van de enige vraag die ons aan het einde van het spel kan brengen, "wat is er in godsnaam aan de hand in deze stad? '. Het mysterie is ongetwijfeld interessant en het zet ons graag verder.

Bijmissies zijn bijna irrelevant zo niet ronduit frustrerend, zonder enige markering die u zelfs op afstand kan laten zien waar u heen moet. Perfetto - sommigen zullen zeggen - dit bevordert de identificatie en de rol van onderzoeker die de hoofdpersoon dektHet is jammer dat sommige oplossingen vaak eenvoudigweg logisch zijn en in andere gevallen om bepaalde voorwerpen te vinden die de inwoners van de stad nodig hebben, moet je gewoon bij toeval gaan, in de hoop ervoor te struikelen voor puur geluk.

Pardon, ik wilde het niet

Meestal stopt de game-actie voor sommigen sub, zoals die onderzoekend of profilering, handig in York om te begrijpen wat er gebeurt en waar u heen moet. Hier, deze momenten zijn van weinig nut, voeg absoluut niets toe aan de gameplay. Kies gewoon een paar specifieke punten en luister naar de inhoudingen van de agent, te vaak uitgebreid en overbodig. Als je het bij het verkeerde eind hebt, kies dan gewoon een van de voorgestelde punten. Direct na het starten van het spel dacht ik dat er iets speciaals was: kortom, in het begin, al was het maar op een kleine manier, was het nodig om een ​​beetje rond te dwalen en naar aanwijzingen te zoeken. Ik stelde me voor dat je hier rond Le Carrè moest gaan op zoek naar een bepaald element, of een nauwkeurig punt op de kaart moest markeren. Nee, niets van dit alles, gewoon "druk op een knop en ga verder".

Binnen Deadly Premonition 2 is er zeker geen gebrek actiegedeelte. Om middernacht en tot zes uur 's ochtends, de rustige stad Le Carrè steekt een onzichtbare barrière over door op te gaan in de "andere wereld", vol vreemde wezens gewapend met een gigantische schaar die je aanvallen op zicht. Het idee is suggestief en het is spannend om bang te zijn voor het verstrijken van de tijd.

Maar maak je niet al te veel zorgen: genoeg salire op het skateboard draaien en probleemloos draaien, de vijanden kunnen je in dit geval nooit vangen. De moeilijkheid is naar beneden gekalibreerd, net als de baasgevechten, die het niet waard zijn om in detail in te gaan.

Terwijl we verder gaan, krijgt het diagram vorm

Om de tijd tijdens het zoeken te bedriegen, is het ook mogelijk om een ​​reeks minigames in Shenmue-stijl te spelen, zelfs als ze minder bevredigend worden weergegeven. Of beter gezegd, ze zouden in orde kunnen zijn als hun gebruik niet volledig in gevaar werd gebracht vanwege de technische problemen die we in handen hebben. Op dit element moet ik een haakje openen: Ik speelde ongeveer vijftien uur met een swingende framerate. Ik overdrijf niet, ik was ongeveer 5 beelden per seconde, hier u begrijpt waar ik het over heb. Dit overkwam mij tenminste tijdens mijn reis door Le Carrè, dus tijdens het "open wereld" -gedeelte. Binnen in de gebouwen was er geen probleem.

Op een gegeven moment besloot ik het eens te proberen. Nadat ik het bloed aan de zijkanten van de ogen had gedroogd, heb ik het spel ook gedownload op mijn Switch Lite, waar het standaard werd opgeslagen in het interne geheugen van de console en de situatie eigenlijk beter was. Kortom, kortom, als je het spel in de SD hebt opgeslagen, is het mogelijk om hele grote problemen tegen te komen, als u het digitaal koopt, moet u het in het interne geheugen van de console installeren. Dus ik begin te spelen met een iets stabielere maar nog steeds verlaagde framesnelheid, en ik weet ook dat hoe meer ik door de stad loop, hoe slechter de situatie wordt, alsof de ram van de console steeds meer vol raakt totdat ik gedwongen werd , zo nu en dan, om het direct opnieuw op te starten.

Ik laat je gewoon de animatie van het zwemmen van deze krokodil voorstellen ...

Ik heb het duidelijk ook geprobeerd om het op beide consoles te downloaden, maar de situatie verandert niet. Ik voelde me alsof ik met een bèta speelde, niet met een volledige titel. En verschillende minigames zijn gebaseerd op timing, die helemaal gezegend wordt als de commando's reageren wanneer en hoe ze willen.

Kortom, in sommige opzichten helaas de titel overtuigde me nietomdat het niet de stijl en de sfeer bereikt die het eerste hoofdstuk had, biedt het een verhaal dat op zichzelf staat, maar dat echt sjokt om door te gaan, zelfs al hebben we maar een spel in handen, geen film. Er is misschien een verhaal zo mooi als je wilt, maar ik had liever gehad dat het vergezeld ging van een stabieler videogamesysteem om het te ondersteunen, dat misschien in Deadly Premonition 2 gedeeltelijk ontbreekt. Het is echter mogelijk dat veel van de technische gebreken worden gepatcht met volgende patches, maar het is niet duidelijk dat dit hem in staat zal stellen een echte sprong in kwaliteit te maken. De fans van de saga zullen ongetwijfeld de titel kopen om terug te keren naar die wereld, maar op dit moment weet ik niet of ik het aan nieuwkomers kan aanbevelen om dichter bij de serie te komen.