Binnen Criterium - Engelse studio-maker van de serie Burnout - het is traditioneel om kleintjes te organiseren Game Jam waar de medewerkers van het softwarehuis in verschillende teams samenkomen om in een paar dagen eenvoudige games te maken. Deze keer werd de laatste Game Jam georganiseerd in afgelegen en is het theater geworden van een nieuw initiatief in naam van een goed doel.

Criteriumvrij is Bello Game JamBinnenkomen deze pagina die u niet alleen kunt downloaden gratuitamente deze 6 leuke mini-projecten ontwikkeld tijdens deze creatieve marathon, maar ook een kleine donatie aan diverse verenigingen die zich de afgelopen maanden hebben ingezet voor de strijd tegen coronavirus. Hier is een kort fragment uit het persbericht:

“Zoals gezegd verschilt deze Game Jam van wat normaal gesproken in Criterion wordt georganiseerd, en niet alleen omdat we hebben besloten deze games voor het publiek te publiceren. In het midden van de COVID-19-pandemie werd deze jam op afstand georganiseerd en uitgevoerd.

De kracht van een Game Jam zit in de nabijheid van de deelnemers: met de bureaus die aan elkaar vast zitten en waar de ideeën snel op tafel worden gelegd en dan vorm krijgen.

Deze keer werd deze jam echter voornamelijk binnen Zoom of Slack gehouden. Gelukkig heeft het Criterion-team hun relatie met asynchroon werk op afstand verbeterd en is het ook gelukt om met deze beperkingen te werken.

Beperkingen ontwikkelen immers creativiteit. "