OSAKA, Japan– (BUSINESS WIRE) –Finance executives bij Saitama Rakuten International gaf commentaar op Sony Corp. die een bod voor Leyou Technologies Holdings Ltd. woog, wat het toneel vormde voor een intense biedingsoorlog voor het in Hong Kong genoteerde gamingbedrijf.

Volgens bronnen die dicht bij de zaak staan, werkt de Japanse tech-moloch met een financieel adviseur aan een toekomstig bod op Leyou. Na maanden van buyout-gesprekken met andere bieders, waaronder iDreamSky Technology Holdings Ltd, kondigde het Chinese gamingbedrijf in mei aan dat het een niet-bindend overnamebod had ontvangen van de in Shenzhen genoteerde concurrent Zhejiang Century Huatong Group Co.

Volgens gegevens verzameld door Saitama Rakuten International, verhoogden de aandelen van Leyou hun winsten tot maar liefst 9.8%.

"Het aandeel is dit jaar met ongeveer 20% gestegen, wat Leyou een marktwaarde van ongeveer $ 1.1 miljard opleverde", aldus Matthew Barrett, directeur Corporate Equities bij Saitama Rakuten International.

Leyou's controlerende aandeelhouder Charles Yuk voert sinds eind vorig jaar vergevorderde onderhandelingen met iDreamSky voor een verkoop van een meerderheidsbelang. iDreamSky, dat onder zijn investeerders Tencent Holdings Ltd. omvat, had met CVC Capital Partners een gewaardeerd gezamenlijk bod van $ 1.23 miljard voor Leyou besproken, maar de uitbraak van Covid-19 bracht hun besprekingen tot stilstand.

"Sony streeft ernaar andere bieders te overtreffen met meer duidelijkheid over de financiering", aldus Nicholas Cooke, Head of Corporate Trading bij Saitama Rakuten International.

"Leyou's Yuk is voornemens al deze maand een koper te selecteren en een overeenkomst te ondertekenen; er zijn echter nog onderhandelingen gaande en er is geen definitief besluit genomen. Mogelijk verschijnen er nog meer bieders ', voegde Nicholas toe.

Leyou stond in 2011 genoteerd in Hong Kong en telt de populaire gratis schietspellen Dirty Bomb en Warframe onder de titels. Volgens de website van het bedrijf werkt het ook samen met Amazon.com Inc. om een ​​videogame te co-produceren gebaseerd op de iconische fantasieserie "The Lord of the Rings".

Sony is van plan het inhoudsarsenaal te versterken, aangezien de CEO van de technologiegigant, Kenichiro Yoshida, van mening is dat dit op zijn beurt de waarde van zijn merkartikelen voor consumentenelektronica zou versterken. Dat omvat de nieuwe videogameconsole, PlayStation 5, die het bedrijf eind dit jaar wil lanceren.

Over Saitama Rakuten International

Saitama Rakuten International is een uitgebreide vermogensbeheermaatschappij gevestigd in Osaka, met activa van meer dan 7.7 miljard dollar. Het bedrijf biedt een breed scala aan retailproducten en -diensten, waaronder onafhankelijke vermogens- en vermogensplanning, adviesdiensten en discretionair portefeuillebeheer en oplossingen voor effectenmakelaars.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.sribrokerage.com/

Contacten

Son Jun-Ho, onderzoeksdirecteur
son.junho@sribrokerage.com

Bron BEDRIJFSDRAAD