Switch-gebruikers kijken al maanden uit naar een nieuwe Nintendo Direct. De laatste werd in september 2019 uitgezonden, gevolgd door Mini Direct, Indie Showcase en single game trailers; we zouden er zeker een hebben gehad voor E3 2020, maar de wereldsituatie heeft de plannen van het Japanse bedrijf geannuleerd.

Dus wanneer zien we een nieuwe Direct? Misschien vroeg, misschien laat, wat zeker is, is dat Nintendo denkt aan andere betere formaten om hun spellen aan te kondigen. NAAR bespreken het was de president Shuntaro Furukawaen verklaarde dat het bedrijf dat in de toekomst zou kunnen verlaat Direct ten gunste van iets anders:

Wij zijn van mening dat Nintendo Direct een ongelooflijk effectieve manier is om informatie op een zeer directe manier rechtstreeks aan onze klanten te presenteren. Er moet echter worden gezegd dat tijden veranderen en dus ook de meest effectieve manier om producten te promoten, dus de mogelijkheid bestaat dat er in de toekomst een nieuwe en betere manier is om deze informatie te presenteren.

We onderzoeken altijd graag alle mogelijke manieren om deze informatie aan klanten te communiceren.

Direct is altijd zeer gewaardeerd, zozeer zelfs dat ze door Sony en Microsoft zijn gekopieerd (hoewel iets aankondigen met speciale video's Nintendo zeker niet heeft uitgevonden). Maar de tijd is gekomen ga verder en gebruik een beter formaat?