De overname ondersteunt de uitbreiding van de Brainlab-activiteiten, versnelt de acceptatie van technologie en vergroot het bereik van het bedrijf

CHICAGO- (BUSINESS WIRE) -BrainLAB, het bedrijf voor digitale medische technologie, kondigde vandaag de overname aan van Niveau Ex, een in Chicago gevestigd bedrijf dat medische videogames maakt die zijn ontworpen om de klinische vaardigheden van artsen en chirurgen te verbeteren. De Level Ex-expertise en het productportfolio sluiten aan bij de bredere Brainlab-strategie om waardecreatie in de hele data-economie in de gezondheidszorg te stimuleren.

Tegenwoordig speelt de balans tussen data, technologie en mensen een cruciale rol in de digitale transformatie van de gezondheidszorg. Brainlab erkent dat er dringend behoefte is aan flexibele en schaalbare oplossingen in de meeslepende, virtuele en mobiele ruimte om betekenisvolle ontwikkeling en de adoptie van digitale medische technologie in de hele waardeketen te stimuleren - concept en ontwikkeling; verkoop, onderwijs en opleiding; ondersteuning van klinische beslissingen; wereldwijde toegang; en consistentie van de behandeling. Het bedrijf integreert al Level Ex-technologie in verticale en horizontale producten met de Brainlab 3D Viewer-software en een virtuele verkooptool voor het ExacTrac X-Ray-patiëntpositie- en bewakingssysteem van het bedrijf.

Level Ex, opgericht in 2015, wordt nu beschouwd als een van de meest innovatieve gamingbedrijven en als een van de "onverwachte disruptors" in de gezondheidszorg. Met een gebruikersbasis van meer dan 600,000 medische professionals, waaronder de helft van de medische studenten in de VS, houdt Level Ex zorgverleners actueel in hun specialiteiten door de voortdurende uitdagingen van het beoefenen van geneeskunde te presenteren als hoog gewaardeerde mobiele games met permanente medische educatie (CME). Het bedrijf helpt NASA ook met het bouwen van een raamwerk voor toekomstige medische opleiding van astronauten via een prestigieuze beurs van het Translational Research Institute for Space Health (TRISH).

"We zijn om verschillende redenen in 2019 met Level Ex begonnen te werken", zei hij Stefan Vilsmeier, President en CEO van Brainlab. "Ze zijn de beste in het verspreiden van beste praktijken door middel van videogames, en ze zijn ongeëvenaard in hun niveau van ergonomische gebruikersinteractie, 3D-graphics van gaming-industrie-kwaliteit, nauwkeurige natuurkundemodellen en psychologie van gamemechanica."

Met ondersteuning van Brainlab is Level Ex van plan zijn team verder uit te breiden om de vraag van de wereldwijde markten en zijn groeiende partners te ondersteunen, die al 6 van de top 10 farmaceutische bedrijven omvat, evenals wereldwijde bedrijven voor medische hulpmiddelen en medische verenigingen. Het zal ook het komende jaar nieuwe games uitbrengen op het gebied van dermatologie, orthopedie en oncologie, naast de populaire games in het algemeen en interventionele cardiologie en luchtwegbeheer.

"Onze missie is om de beoefening van geneeskunde door middel van spelen te bevorderen: het vrijgeven van videogametechnologie en -ontwerp om de vaardigheden te verbeteren en de acceptatiecurve van nieuwe technieken en technologieën in de gezondheidszorg te versnellen," zei Sam Glassenberg, oprichter en CEO van Level Ex. "Ik kan me geen betere plek voorstellen om die missie te vervullen dan Brainlab - een bedrijf dat al decennialang een voorloper is op het gebied van geneeskunde en doorgaat met het bouwen van platforms die brede ecosystemen in de gezondheidszorg bedienen."

Het Level Ex-team brengt een schat aan ervaring naar de Brainlab-groep met achtergronden in grote platformbedrijven, digitale gezondheidszorg en de videogamebranche. Het 105-koppige bedrijf werd eind mei een volledige dochteronderneming van Brainlab en zal onafhankelijk blijven opereren vanuit het centrum van Chicago, met behoud van naam, managementteam en medische en chirurgische gamingproductlijnen.

De financiële voorwaarden van de overname worden niet bekendgemaakt.

Over Brainlab

Brainlab is een pionier op het gebied van digitale medische technologie, opgericht in 1989 en met hoofdkantoor in München. Het bedrijf heeft meer dan 1,400 mensen in dienst in 18 kantoren over de hele wereld. Brainlab bedient artsen, medische professionals en hun patiënten in meer dan 5,500 ziekenhuizen in 116 landen.

Brainlab creëert softwaregestuurde medische oplossingen die klinische workflows digitaliseren, automatiseren en optimaliseren voor neurochirurgie, wervelkolom, trauma, craniomaxillofaciale (CMF), algemene en vaatchirurgie, evenals radiotherapie en radiochirurgie. Kernproducten richten zich op chirurgische navigatie, radiotherapie, integratie van digitale operatiekamers en informatie- en kennisuitwisseling. Het Brainlab open framework-besturingssysteem stelt derden in staat medische toepassingen te ontwikkelen om het gebied van ruimtelijke informatica en mixed reality verder te ontwikkelen.

Brainlab zet zich in voor het creëren van impact in de gezondheidszorg. Het bedrijf verbindt kansen van opkomende digitale technologieën om de gezondheidszorg op grote schaal te transformeren en het leven van patiënten wereldwijd te helpen verbeteren. Ga voor meer informatie naar BrainLABen volg verder LinkedIn, Twitter en Facebook.

Over niveau Ex

Niveau Ex® maakt toonaangevende mobiele, AR- en VR-games voor artsen. Het bedrijf maakt gebruik van de modernste videogametechnologie en cognitieve neurowetenschappen om de uitdagingen van de medische praktijk aan te pakken - een revolutie in de manier waarop artsen en chirurgen hun klinische vaardigheden verbeteren, CME verdienen en op de hoogte blijven van zeldzame gevallen, nieuw medische hulpmiddelen en medicamenteuze therapieën. De medische videogames van het bedrijf, gespeeld door meer dan 600,000 zorgprofessionals en gebruikt door de 20 grootste bedrijven in de farmaceutische en medische apparatuur, nationale medische verenigingen en overheidsorganisaties, zijn gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play. Lees meer op www.levelex.com en volg ze op Twitter, LinkedInen Facebook.

Contacten

BrainLAB
Debbra Verard
Directeur, marketing en communicatie
Debbra.verard@brainlab.com
+ 1 (708) 409-1343

Niveau Ex
Rosie Hale
Senior Manager, Marketingcommunicatie
rosie.hale@level-ex.com
+ 1 (781) 724-4299

Bron BEDRIJFSDRAAD