Xbox Lockhart
Een mock-up veronderstelt de vormen van Lockhart.

Na de presentatie van Xbox-serie X er zijn vaak geruchten geweest over een goedkopere en compactere versie van dezelfde, misschien All Digital, om aan alle budgetten te voldoen. Hoewel er nooit officiële bevestigingen zijn geweest, hebben enkele aanwijzingen die hier en daar zijn verspreid, laten doorschemeren dat deze versie, met codenaam Xbox Lockhartbestond eigenlijk.

De laatste komt uit officiële Microsoft-documenten: in de Gamecore-ontwikkelingskit, die het bedrijf regelmatig bijwerkt, maakte een duidelijke verwijzing naar Xbox Lockhart als een van de twee prestatieprofielen die beschikbaar zijn binnen de Scarlett-familie, of die van de volgende generatie Xbox-consoles.

De verschillende profielen vertegenwoordigen meestal de prestatiedoelen die vanaf een console kunnen worden bereikt en zijn een hulpmiddel om ontwikkelaars te helpen bij het optimaliseren van hun titels voor het gekozen platform. Dit is duidelijk nog niet iets concreets dat officieel het bestaan ​​van een andere versie van bevestigt Xbox (misschien op de markt gebracht als Serie S), maar er is nog een andere aanwijzing om in de gaten te houden.

Om meer te weten te komen, zullen we moeten wachten het Microsoft-evenement gepland voor de maand juli, waar de focus zal blijven liggen op de exclusieve eerste partij, maar er wordt gezegd dat we geen verrassende aankondigingen kunnen verwachten.