Di De laatste van ons 2 we hebben veel gehoord, misschien te veel, of op zijn minst te veel om redenen die niet strikt verband houden met het videospel. Een goed spel, een meesterwerk, een ramp, niets ervan, veel mogelijke meningen, allemaal legitiem, maar uiteindelijk doet er maar één ding toe, Verkoopdata.

Sony heeft nu, op zijn blog, aangekondigd dat de nieuwste poging van Naughty Dog heeft gedaan bereikte 4 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie dagen. Dit zijn enkele fragmenten uit de lange post die je kunt lees hier.

Dit resultaat was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze fantastische fans, dus bedankt.

We zijn de miljoenen fans over de hele wereld enorm dankbaar die The Last of Us 2 hebben gespeeld en hun ervaringen de afgelopen week met ons hebben gedeeld. We hebben geprobeerd een nieuw verhaal te vertellen, dat gaat over moeilijke en onverwachte uitdagingen.

Zoals al gezegd, De laatste van ons 2 stond centraal in veel controverses die het spel hebben misbruikt voor problemen die verder gaan dan de titel zelf. Wat we wel weten is dat het spel Naughty Dog is een van de beste Sony-exclusives en dat de verkoop waarschijnlijk steeds meer zal groeien.