La zwart gezicht, de gewoonte om witte acteurs op te zetten om zwarte personages te spelen, is een onaantastbaar onderwerp voor de Amerikaanse publieke opinie. Iedereen die haar alleen durft te noemen, belandt in een kruipruimte, e Scrubs is geen uitzondering, de geliefde tv-serie die bijna twintig jaar geleden werd gefilmd.

Op initiatief van de maker van de serie Bill Lawrence in feite hebben de grote Scrubs-distributeurs drie afleveringen verwijderd waarin de zwarte wijzerplaat werd gebruikt. Het gaat over 'Mijn 15 seconden"Zevende aflevering van het derde seizoen",Mijn ballerinabal"Vierde aflevering van de vijfde en"Mijn gehakte leverZeventiende aflevering altijd van het vijfde seizoen.

Lawrence zou samenwerken met de streamingdiensten om problematische afleveringen te lokaliseren en te verwijderen, zoals uitgedrukt in een tweet.

Het nieuws kwam net toen een ander geval van "censuur" voor racisme werd opgelost, dat de afgelopen weken veel kritiek had gekregen. Weg met de wind het is namelijk weer terug in de HBO-catalogus.