Publisher 505 Games en ontwikkelaar Remedy Entertainment nodigen Xbox One-spelers uit om terug te keren naar Oldest House met de release van de DLC-uitbreiding De stichting voor het bekroonde bovennatuurlijke actiespel Controle.

deuitbreiding, wat toevoegt nieuwe missies en nieuwe verhalende elementen, vijanden en intrigerende vaardigheden, kan digitaal worden gekocht bij de Microsoft Store, voor Xbox One en Xbox One X voor de prijs van 14,99 euro.

Il Seizoenspas di Controle voor Xbox One is beschikbaar voor 24,99 euro uit de Microsoft Store en omvat The Foundation en de tweede uitbreiding, AWE, die dit jaar uitkomt.

De Foundation stuurt spelers naar de ingewanden van het oudste huis om de geschiedenis ervan te ontdekken. Jesse wordt door de mysterieuze Raad gewaarschuwd dat er een probleem is met de oprichting van het establishment. Een mysterieuze structuur genaamd The Monolith, het is beschadigd en het astrale vliegtuig lekt in deze fundamenten. Als Jesse er niet in slaagt de situatie op te lossen, zal het oudste huis samen met het Bureau of Control verteerd worden door deze besmettelijke en invasieve parallelle dimensie.

Controle heette "Actiegame van het jaar”Van de Academy of Interactive Arts & Sciences tijdens de 23e editie van de DICE Awards en werd bekroond met de“ Critics 'Choice Award ”tijdens de 37e editie van de Golden Joystick.

Controle is nu beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One en zal in de toekomst ook worden uitgebracht op de volgende generatie PlayStation 5- en Xbox Series X-consoles.