De laatste aankondiging van de Pokémon presenteert was Verenigde Pokémon, de officiële Moba van pocketmonsters. Ongelofelijk maar waar, The Pokémon Company betrad het veld van games uitsluitend concurrerend.

Deze nieuwe titel is ontwikkeld door Tencent, voegt onze favorieten zoals Pikachu, Lucario, Talonflame en Snorlax in een virtuele arena in en vervangt de normale vier zetten door de klassieke moveset die aanwezig is in andere Moba als League of Legends. Aan het begin van elk spel zal Pokémon verschijnen in hun basisfase en - door een level omhoog te gaan - evolueren en nieuwe bewegingen verwerven.

Een unieke keuze door het bedrijf van Tsunekazu Ishihara, dat al heeft gecreëerd verdere afdelingen binnen de gemeenschap, waaronder de aankondiging van een titel van de Let's Go-serie in Johto.

De titel komt aan in de modus Gratis te starten beide aan Nintendo Switch die van Android / iOS en ondersteunt multiplayer cross-platform.