Tijdens de gesloten bèta van Waardering de gemeenschap was in verwarring gebracht door de naam die was gegeven aan de hoogste rang van de gerangschikte modus, die precies Valorant was.

Dit zal veranderen zodra de modus weer beschikbaar is met de update 1.02. Het maximaal haalbare cijfer wordt genoemd Stralend, en het zal gemakkelijker zijn om de spelers te onderscheiden die het hebben bereikt. Daarnaast worden alle iconen van de verschillende rangen vernieuwd.

VALORANT_ICONS_2.jpg

Riot verspreidde zich ook wat meer details over de update. Het zal bijvoorbeeld zijn gemakkelijker om met je vrienden in te spelen competitieve spellen, zelfs met grote hiaten tussen spelers. Zelfs deze functie heeft echter grenzen: je kunt niet samen met een speler van het hoogste niveau spelen als je net bent begonnen. Deze beperking volgens Riot moet de integriteit van competitieve spellen beschermen.

Daarnaast hebben de ontwikkelaars geprobeerd een matchmaking probleem, wat op hoog niveau de voorkeur gaf aan degenen die deelnamen aan groepsspellen boven degenen die alleen speelden.

De seizoenen (of Handelingen), zal elk ongeveer twee maanden zijn. Het zal mogelijk zijn om toegang te krijgen tot verschillende statistieken met betrekking tot de eigen prestaties, zoals het totale aantal overwinningen, degene behaald op de hoogste behaalde rang en hoe iemand vorderde tijdens een bepaalde wet.

Eindelijk zei Riot dat hij bezig was met een aantal fanverzoeken, zoals een leaderboard of privétoernooien.