Toen ik Beyond Blue voor het eerst startte, had ik nooit verwacht dat ik mezelf voor het scherm zou plaatsen, deze recensie zou beginnen en de volgende woorden zou schrijven: Wat is een videogame? Wat zijn de factoren die het zo maken? Om dit te doen, zal ik lenen de definitie van Player Experience:

“De spelerservaring is iets waar alle game-ontwerpers naar streven. Dat is wat de speler voelt als hij speelt. Deze ervaring kan net zo eenvoudig zijn als de mechanica die gamified is in gamification, een les gebaseerd op speels leren; een simulatie; of een serieus spel. De spelervaring die onze creatie dicteerde, ons spel wordt door de gebruiker ontvangen. "

Beyond Blue van E-Line Media past perfect binnen het didactische spectrum van de spelerservaring en het doet dit door een avontuur dat heel weinig verhaal heeft en met een niet-finale die niet veel voldoening zal geven aan de spelers die de voorkeur geven aan een goed script boven de rest. Hoewel het spel probeert belang te hechten aan de verhaallijn van de hoofdrolspeler Mirai en haar collega's, doet het dat op een oninteressante en gehaaste manier en benadrukt het hoe niet alleen het hele verhaal als bijgerecht fungeert, maar ook hoe dit laatste niet de belangrijkste focus tijdens ontwikkeling.

En hoewel met dit uitgangspunt Ik heb misschien een groot deel van uw interesse gespeeld, Ik wilde vanaf het begin aan de slag gaan voordat ik je vertelde wat Beyond Blue eigenlijk is en hoe de inhoud de hierboven genoemde defecten irrelevant maakt.

In fondo al mar

In Beyond Blue is het hart van de ervaring de verkenning van de zeebodem. Zodra de mogelijkheid van gratis duiksessies is verkregen, vindt de speler in zijn handen een heel marien ecosysteem verdeeld in verschillende sectoren. Van kleine atollen tot aan de grote zeebergen, om dan dieper en dieper de zee in te duiken en waarom niet, verken ook de leegte maar tegelijkertijd de fascinerende open oceaan.

Beyond Blue Review

Eenmaal ondergedompeld, kan de speler zich 360 ° vrij bewegen in de omgeving: als je het traject van de beweging aanpast met de linker joystick, kun je met de rechter analoog rondkijken en kiezen of je de duik wilt voortzetten of de beklimming wilt starten. Tijdens onze verkenningen komen de wonderen van de technologie ons tegemoet via een reeks gadgets die zijn gewijd aan de verkenning van de zee en haar wezens. Uitgaande van een pak dat niet alleen de donkerste gebieden kan verlichten, maar ook kan communiceren met sommige wezens van het ecosysteem. Door bijvoorbeeld de Cephaloscyllium ventriosum (Swell Shark) met UV-stralen te verlichten, is het mogelijk om een ​​klein idee te krijgen van zijn standpunt en hoe hij naar andere levende wezens kijkt, zozeer zelfs dat dit type haai ook in de secties voorkomt donkerder spel.

Om ons leren te vergemakkelijken denken we een simpele radar, geactiveerd met de terug-knoppen. Onder verwijzing naar de Dragon Ball-manga van Akira Toriyama, analyseert deze onderwaterversie van de Scouter het doelwit, waarbij niet alleen de soort en de grootte ervan wordt aangegeven, maar ook hoeveel exemplaren we hebben geanalyseerd en of verdere nauwkeurige analyses mogelijk zijn via onze drone-manta, in staat diergedrag te analyseren, vast te leggen en te documenteren.

Beyond Blue Review

Met deze laatste functie kunnen we het tweede hoofdmechanisme van Beyond Blue verkennen: aan het leren. Door door te gaan met het analyseren van verschillende exemplaren van hetzelfde wezen, verkrijgen we een volledige identikit, die ons niet alleen de fysieke kenmerken en locatie binnen het ecosysteem laat zien, maar ook zijn gedrag. Na korte tijd leidde de nieuwsgierigheid van de speler hem om deze kleine encyclopedie te verdiepen en te voltooien, waarbij de educatieve waarde van het hele aanbod centraal stond.

De documentaire in de documentaire

Terugkomend op het educatieve aanbod, het pakket wordt verrijkt met een reeks van 16 minidocumentaires, die inzicht bieden in wat de in-game speler ziet en een reflectiepunt over het belang en de rol van de oceaan voor de planeet en hoe wij mensen deze kunnen beschermen.

Beyond Blue Review

Dit alles was mogelijk dankzij een samenwerking tussen E-Line Media, BBC Studios, de organisatie OceanX en verschillende onderzoeksafdelingen die zich bezighouden met mariene biologie over de hele wereld, inclusief die binnenin van de Universiteit van Pavia. De enige negatieve opmerking om te melden - en dat stelt me ​​in staat om even afstand te nemen van mijn rol als recensent, om een ​​kleine klacht te omarmen ten gunste van de titel - is het gebrek aan publieke belangstelling in de laatste sectie. Gewoon een beetje onderzoek onder de statistiek de titel op Steam, minder dan 10% van de kopers heeft alle video's in het in-game archief ontgrendeld en bekeken. En hoewel er veel variabelen kunnen zijn binnen een eenvoudig getal dat binnen een klant wordt weergegeven, slaagt dit detail er nog steeds in een idee te geven van een publiek dat - vanuit mijn oogpunt - hij weet niet wat hij koopt of negeert het gewoon.

Beyond Blue en de schoonheid van de zee

Technisch gezien maakt de titel uitstekend gebruik van de Unity-engine, met goed gemaakte scenario's en een beheer van texturen en details die overtuigen. Op dezelfde manier verbazen de 3D-modellen van de verschillende zeedieren met hun verscheidenheid, aandacht voor detail en die kleine juweeltjes die ervoor zorgen dat E-Line Media zich inzet om een ​​levende en plausibele setting te creëren. Ook vanuit het oogpunt van optimalisatie niets aan te merken: op mijn configuratie - AMD Ryzen 7 3700X, Radeon 5700 8GB, 16GB Ram DDR4 - waren de maximale details en de 60 granieten FPS gegarandeerd. Met enkele aanpassingen voor de geeks kun je de titel ook draaien Linux door de compatibiliteitslaag Proton van Valve, via zijn eigen aangepaste versie door de gemeenschap, in afwachting van de officiële overdracht die momenteel in ontwikkeling is.

Beyond Blue Review

Ten slotte wordt Beyond Blue voorgesteld als een educatief videospel op hoog niveau, met zijn gebreken maar ook met zijn sterke punten. Als we enerzijds een niet echt uitstekend verhaal hebben, vinden we anderzijds een titel die de aandacht probeert te trekken en het publiek bewust wil maken van een van de belangrijkste milieubewuste onderwerpen van de afgelopen jaren. Vanuit mijn oogpunt kan ik alleen de inspanningen van E-Line Media belonen en de aankoop van Beyond Blue aanbevelen.