Deze oorlog van mij is een videospel survival-management die zich meteen onderscheidde van de andere titels die tot het genre behoorden.

Het spel, in 2014 ontwikkeld door 11 bit studio's, heeft als achtergrond een door oorlog op de knieën geraakte stad, die duidelijk is geïnspireerd door debelegering van Sarajevo, die plaatsvond in de jaren 90.

In This War of Mine hebben we echter geen controle over soldaten die klaar zijn om militaire bevelen uit te voeren: hier imiteren we de andere hoofdrolspelers van een oorlogsconflict, i burgers.

Ons doel in het spel is om te doen overleven een groep mensen tijdens het conflict dat in de stad woedt, en om dit te doen moeten we op zoek gaan naar gereedschappen en materialen die nuttig zijn om onze toevlucht te verbeteren en de persoonlijke behoeften van de verschillende personages, zodat je kunt ontgrendelen nieuwe vaardigheden hoe je kookt of bouwt.

voor diepte en l 'nauwkeurigheid door in een videogame de harde realiteit en enorme moeilijkheden en lijden dat die mannen en vrouwen hebben geleden tijdens het beleg van de Bosnische hoofdstad, heeft 11 bit Studios verklaard dat This War of Mine deel gaat uitmaken van de lijst van aanbevolen metingen voor Poolse scholen vanafstudiejaar 2020/2021, en alleen voor alle studenten van of ouder 18 jaar.

Het resultaat van een campagne die begin 2019 is gelanceerd, de beslissing om This War of Mine te maken didattico-materialen op scholen in heel Polen is het ook bevestigd door de premier van de natie, Mateusz Morawiecki.

De videogame wordt aanbevolen en gratis beschikbaar voor alle studenten van vakken als geschiedenis, ethiek, filosofie en sociologie.

Grzegorz Miechowski, CEO van 11 bit Studios, was er zeer tevreden over trots van de herkenning verkregen uit het videospel:

“Natuurlijk zijn er spellen die al zijn gebruikt voor educatieve doeleinden om wiskunde, scheikunde te onderwijzen en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen, maar ik denk niet dat er ooit een spel is geweest dat officieel is opgenomen in het onderwijssysteem van een land. Ik ben er trots op dat het werk van 11 bit Studios kan worden gebruikt om het onderwijs en de cultuur van ons land te ontwikkelen. "

Het is erg leuk om te zien hoe een videogame wordt beschouwd als een medium dat niet alleen een eenvoudig entertainmentinstrument is, maar ook als een verspreidingsmiddel kunst e cultuur; in deze Polonia heeft zichzelf ver vooruit getoond door zwaar te investeren in de game-industrie (CD-project rood, voor ongeveer een maand is het bijvoorbeeld de grootste Europese softwarehuis).

Een paar jaar geleden ook de onze Fraws maakte een video- su Deze oorlog van mij, waarin hij de rol analyseerde van diegenen, die misschien vooral het gewicht en het gewicht voelen oorlogswreedheden.