Waarom wacht je niet terwijl je wacht op het nieuwe hoofdstuk van The Elder Scrolls met ESO? De tijd doet je zeker voorbijgaan en je hebt geen idee hoeveel uur je zou kunnen besteden aan het dwalen door het land van Tamriel. The Elder Scrolls Online is de MMO-iteratie van de beroemde Bethesda-franchise, ontwikkeld door ZeniMax Online Studios in 2014. De game heeft sindsdien grote vooruitgang geboekt, verbeterd met elke grote uitbreiding en het toevoegen van meer en meer inhoud. Ik ben hier vandaag om met u te praten over Greymoor, het laatste hoofdstuk in chronologische volgorde dat moet worden gepubliceerd. Maar laten we beginnen om te beginnen met een klein beetje van wat de titel voorstelt, zodat zelfs degenen die nog nooit een hand hebben gehad een minimum kunnen jongleren en, waarom niet, het direct proberen!

Welkom terug bij Skyrim

Ik begin meteen met te zeggen dat The Elder Scrolls Online (voortaan afgekort als ESO) twee verschillende economische structuren biedt: het is mogelijk om de verschillende uitbreidingen, hoofd- of intermezzo, evenals enkele kerkers afzonderlijk te kopen, of een abonnement te betalen, genaamd ESO Plus, waarvan de maandelijkse kosten ongeveer 13 euro bedragen, wat daalt als u ervoor kiest om een ​​kwartaal of meer rechtstreeks in te schrijven. Met ESO Plus kunt u praktisch alles hebben, met uitzondering van de nieuwste uitbreiding die momenteel als Greymoor wordt uitgebracht, de laatste genaamd "Chapter" en die automatisch in het pakket wordt opgenomen wanneer de volgende wordt gepubliceerd. Een praktijk die zijn twee belangrijke collega's, World of Warcraft en Final Fantasy XIV gemeen hebben en die ik begrijpelijk vind gezien de zeer hoge kwaliteit van de genoemde titels, oneindig superieur aan elk ander spel van hetzelfde genre dat Pay to Play of zelfs F2P-formules gebruikt . Alles is in ieder geval afhankelijk van de aankoop van het basisspel, waarvan de sleutel nu tegen zeer lage prijzen is (zelfs € 4). Daarnaast zijn er ook zone-DLC's en kerker-DLC's.

Al met deze kleine investering is het mogelijk om de hele basiscampagne van ESO te spelen, inclusief ook verschillende kerkers, raids en vooral secundaire missies. We hebben het over honderden en honderden uren, die gemakkelijk de duizend kunnen overschrijden. En zo leren we de profeet en Lyris Titanborn kennen, metgezellen met wie we de kans krijgen om ons in de loop van het hoofdverhaal te binden. Alles begint duidelijk bij het creëren van je eigen personage, wiens ras ook de factie van verbondenheid bepaalt. Een van de hoofdelementen van de titel is in feite dit constante conflict tussen de Domein van de Aldmeri, L 'Alliantie van Daggerfall en Kudde van Ebonenhartdie elk verschillende territoria hebben. Deze keuze verandert in de praktijk de regio waarin we ons spel starten, zelfs als het in de toekomst nog steeds mogelijk is om alle gebieden in het basisspel vrij te verkennen. Tegelijkertijd kunt u door de nieuwste beschikbare uitbreiding aan te schaffen, in dit geval Greymoor, toegang krijgen tot het nieuwe gebied dat erin is opgenomen, Western Skyrim, en ook naar de regio's gaan die respectievelijk in de vorige hoofduitbreidingen waren opgenomen. Morrowind, salto ed Elsweyr.

Sterven tijdens de vroege uren van het spel is vrij gebruikelijk

Laten we het nu hebben over Greymoor. Het laatste hoofdstuk brengt, zoals eerder vermeld, spelers terug naar een geliefde setting, Skyrim. Maar dit is niet hetzelfde identieke gebied in de hoofdtitel van de serie met dezelfde naam: in dit geval staan ​​we voor een deel van die uitgestrekte kaart, meer bepaald het westen, groot genoeg om toch te garanderen honderden uren gameplay tussen hoofd- en secundaire missies en bovenal gaan we 1000 jaar eerder dan de gebeurtenissen die in The Elder Scrolls V worden verteld. Aan de andere kant, als je de stad Solitude uit je hoofd herinnert, zul je een leuke verrassing hebben. Naast de oppervlakte is ook de immense ondergrondse structuur van Blackreach ingevoegd, qua grootte vrijwel gelijk aan wat we in het bovenste gebied vinden en gebouwd met ongelooflijke aandacht voor detail. De geschiedenis werpt ons meteen in het midden van een vete tussen heksen, vampiers en weerwolven, met de eerste twee facties verbonden en toegewijd aan het uitvoeren van rituelen om stormen op te roepen, Harrowstorms genaamd, die alle mensen binnenin gek kunnen maken of ze in wilde vampiers kunnen veranderen. Met hulp van de gelovigen Lyris, intelligent als een schoffel en die problemen oplost met het geluid van een bijl, en van Fennoriaans, een gecultiveerde maar totaal onbekwame vampier, we moeten dit slechte plan stoppen voordat de perfecte storm uitbreekt.

Al na een paar uur is het echter mogelijk om een ​​grote fout op te merken: de karakters doen niets anders dan altijd herhalen, ALTIJD dezelfde dingen. Elke NPC waarmee we praten tijdens de hoofdopdracht, lijkt in uiterst eenvoudige termen samen te vatten wat je hebt en wat je moet doen. Laten we eerlijk zijn: de game is volledig in het Engels, maar vereist een zeer laag begrip. Van een spel als dit verwachtte ik een vocabulaire of een compositie van de missies, zelfs maar een meer gearticuleerd haar. Een voorrecht dat soms te vinden is in secundaire missies, die in sommige gevallen veel nauwkeuriger lijken dan de belangrijkste. En sommige zijn natuurlijk interessanter.

Hallo nep Yennefer

Aan de andere kant biedt Greymoor ook goodies die de zorg tonen die het team in de details steekt. Ik speelde veel meer uren met mij samen met een vriend en ik merkte dat de reacties van de personages waarmee ik sprak in sommige gevallen anders waren dan die van haar. Ik begreep niet waarom, zelfs als de oplossing eenvoudiger is dan je je kunt voorstellen: verschillende NPC's die je tijdens de invallen in Skyrim tegenkomt, zijn ook aanwezig in de vorige hoofdstukken en daarom herinneren ze ons ons, en gaan daarom door met andere dialogen dan die ik met mij had, dat ik in hun ogen een volslagen vreemde was. Vast en zeker een punt voor duiken voorgesteld door het spel. Het vechtsysteem is in realtime en bevat lichte, zware aanvallen, tegenaanvallen, sweeps en spreuken. Dit alles vermengt zich met vijf actieve vaardigheden, één ultieme en een lange reeks passieve vaardigheden, waardoor de constructie van een grenzeloze reeks builds mogelijk wordt gemaakt die aan vrijwel elke behoefte voldoet. Je kunt bijvoorbeeld wat DPS-vaardigheden combineren met genezervaardigheden en ervoor zorgen dat je jezelf kunt genezen door schade aan te richten, om er maar een te zeggen.

Met Greymoor stellen we ook een grote verbetering voor in deboom van vaardigheden met betrekking tot vampirisme, tot nu toe nogal flauw, waardoor het mogelijk is om het vollediger te integreren in de eindspelbuilds voor de voltooiing van de Trials, praktisch invallen voor 12 spelers die de beste buit garanderen. Bij Solitude is het ook mogelijk om een ​​missie te ondernemen die de Oudheden, een nieuwe monteur die de speler aanspoort om via twee verschillende minigames op het hele continent naar zeldzame verborgen voorwerpen te zoeken. Ten slotte zijn er, om het nog erger te maken, ook de Harrowstorms geïntroduceerd, willekeurige wereldwijde evenementen die door elke speler in de buurt kunnen worden voltooid en die een geweldige buit bieden. In dit alles presenteert ESO een automatisch vijandig nivelleringssysteem, zodat de speler altijd een minimum aan uitdaging voor de boeg heeft, vooral in de kerkers, en zo ook wilde krachtnivellering vermijdt. Zoals aan het begin al genoemd, raad ik alle fans van de "canonical series" ten zeerste aan om deze Elder Scrolls in MMO saus en Greymoor een kans te geven. De kwaliteit blijft toenemen met de release van elk hoofdhoofdstuk en de dingen die er te doen zijn, zijn echt onbeperkt. Bedenk dat ik de behuizing niet eens heb genoemd, omdat ik nog geen tijd heb gehad om het te bekijken. Tegen een kleine vergoeding zul je merken dat je veel meer tijd in Tamriel doorbrengt dan je zou verwachten!