Voor het eerst in de geschiedenis van het merk Pokémon worden we geconfronteerd met een Uitbreidingspas en niet voor een derde bijgewerkte editie van dezelfde titel. "The Lonely Island of Armor", het eerste deel van de Expansion Pass, is eindelijk onder ons. Hoe kwam Game Freak weg met zijn eerste DLC?

Keer terug naar Galar

Zodra je de software hebt bijgewerkt en de gamewereld bent binnengegaan, krijg je meteen de Armor Pass, noodzakelijk object om naar het eenzame eiland van de wapenrusting te gaan. In werkelijkheid wordt van deze reis niets gezien, aangezien de hele oversteek is toevertrouwd aan de klassieke animatie van de Volotaxi, zonder enige mogelijkheid om het station te bezoeken. Zodra u op uw bestemming aankomt, de Pokédex is bijgewerkt om het mogelijk te maken om de langverwachte wezens te herkennen die afwezig zijn in het basisspel, maar niet alleen.

Nadat we de eerste stappen in het aankomststation hebben gezet, vinden we de mysterieuze personages die tijdens de aankondigingstrailer werden gepresenteerd en in het basisspel zijn opgenomen dankzij een soort proloog op de DLC: laten we het hebben over de Poison Type-coach Sophora (in Pokémon Sword) en de Psychic-Type trainer hartig (in Pokémon Shield). Na een uitdaging die helemaal niet veeleisend is, merk je meteen een pijler van deze extra content: het level scaling systeem. Game Freak heeft in feite besloten om het niveau van de tegengestelde Pokémon aan te passen op basis van de tot nu toe behaalde medailles, om elke speler die op het eiland wil vliegen te vergemakkelijken, zelfs zonder eerst de hoofdverhaallijn te hebben voltooid.

Het eenzame eiland van de Armor: Wild Lands 2.0

Eenmaal uit het station kun je een eerste blik werpen op het eenzame Isle of Armor. De indruk is dat je voor een nieuwe versie van de Wilder Lands staat die groter en meer gediversifieerd is in zijn macrozones, maar door zorgvuldig te observeren, kun je verbeteringen zien in vergelijking met de veel bekritiseerde speelruimte. The Armor Island probeert de fouten van de ontwikkelaars over de eerste driedimensionale setting te verhelpen, maar slechts gedeeltelijk slagen. Als de grotere zorg die wordt besteed aan de animaties van de Pokémon op het scherm, de achtergronden van de schermutselingen die uiteindelijk consistent zijn met de omgeving en de grootte van de monsters onmiskenbaar is (eindelijk zal het zien van een Wailord op ware grootte je verbazen), we kunnen niet tevreden zijn over andere aspecten.

Voor een levensgrote Wailord staan ​​heeft een bepaald effect, vooral voor degenen die zijn opgegroeid met het zien van eenvoudige sprites

Ik spreek over het gebrek aan aandacht voor milieu-elementen zoals bomen en struiken die, ondanks de zware kritiek die werd ontvangen, zijn niet significant verbeterd. Hetzelfde geldt voor i aanzienlijke daling van de framesnelheden die terugkeren om de titel te beïnvloeden zoals in de Wilde Landen, vooral als ze online zijn verbonden. De macrozones zijn nogal gediversifieerd en vol verborgen voorwerpen, maar ook extreem lineair en met een heel klein beetje geïnspireerd levelontwerp. De soundtrack, hoewel niet memorabel, biedt pakkende thema's en een herschikking van een thema dat al aanwezig is in Sword and Shield. Kortom, er zijn verbeteringen geweest, maar vanuit technisch oogpunt had er zeker meer kunnen gebeuren.

Nee nee nee, Trainer San!

Zoals herhaaldelijk bevestigd door The Pokémon Company, richt dit eerste deel van het pakket zich niet zozeer op het verkennen en ontdekken van nieuwe mysterieuze wezens, een taak die wordt overgelaten aan de tweede inhoud "The Snowy Lands of the Crown", maar meer op de strijd. Sofora (of hartig) leidt de speler naar de Master Mosterd Dojo, een oude man met gemakkelijke manier en jeugdige praatjes - maar minstens tien jaar geleden - die hem ertoe dwong zich bij zijn studenten te voegen.

De aanpassing kan sommige spelers aan het lachen maken en anderen nerveus maken

Na het verkrijgen van de sensei een Pokémon naar keuze tussen Bulbasaur en Squirtle met vorm Gigamax eenmaal ontwikkeld, moet je drie verschillende tests ondergaan om het volledige vertrouwen van Mustard te verdienen. Eenmaal overwonnen, krijg je de echte hoofdrolspeler van deze inhoud: Kubfu. Je moet je daarom vastmaken aan de schattige beer door ermee te gaan wandelen op de kaart, een voorwendsel om de langverwachte kans om met je Pokémon te wandelen zoals in de tweede generatie remakes en Let's GO Pikachu / Eevee. Dit blijft echter verbannen naar het enige eiland, sterker nog, eenmaal terug in Galar is het niet mogelijk om gevolgd te worden door je favoriete teamlid. Zo jammer.

Het laatste gevecht van Kubfu

Zoals blijkt uit de trailers van het eenzame eiland van de Armor, was het, zodra de kleine krijgskunstenaar was verkregen, noodzakelijk om te kiezen om één en slechts één te reizen van de twee pagodes die op de gamekaart staan. Deze opeenvolging van gevechten die uitsluitend met Kubfu worden gespeeld, duidelijk geïnspireerd op de vechtsportfilm "The last fight of Chen" met in de hoofdrol de onvergetelijke Bruce Lee, het was minder veeleisend dan verwacht, wat een simpele truc blijkt te zijn om een ​​van de twee evolutionaire vormen van de Pokémon te verkrijgen. Eens geëvolueerd naar Urshifu Single-shot-stijl (als je naar de top van de Dark Tower klimt) of Multi-shot-stijl (als je de watertoren voltooit), er is niets anders te doen in deze pagodes.

Zoals Bruce Lee zelf zei: "Wees vormloos, als water"

Oude vrienden, oude manieren, maar het oude niveau van uitdaging?

De DLC van het eenzame Armor-eiland gaat verder met de komst van een oude kennis met wie hij een nieuw klein avontuur kan delen. Aan het einde is er misschien de enige uitdaging die de naam waardig is binnen de plot van het eenzame eiland van de wapenrusting, maar zelfs hier zijn er niet echt hoge moeilijkheidsgraden. Voor degenen die op zoek zijn naar worstelingen waarbij het nodig is om het hoofd te gebruiken, heeft Game Freak besloten om een ​​modus genaamd in te voegen Beperkte proef, gekenmerkt door uitdagingen verdeeld volgens het type Pokémon dat gebruikt moet worden. Dit, evenals Torre Lotta in het basisspel, is de enige gelegenheid om tegenstanders te vinden die worden bestuurd door een AI die in staat is om een ​​beetje ongerust een niet-beginnende speler te maken.

Het verlaten eiland Armor

Wat moet er nog gebeuren nadat de verhaallijn is voltooid en de beperkte proef is getest? Eigenlijk niet veel. Net als in het hoofdavontuur, post game activiteiten zijn zeer beperkt. Je kunt alle soorten Pokémon die zijn toegevoegd vangen, rondrennen met de nieuwe fiets en elke verborgen Alola Diglett vinden, maar daarnaast zijn er weinig overblijfselen. Na het spelen blijft er ook weinig over in de speler eerste inhoud die veel smaak smaakt naar de echte cursus die komend najaar komt. Ik hoop dat de Snowy Lands of the Crown meer zorg kan genieten, vooral van die details die, als ze voor de derde keer worden verwaarloosd, veel fans van het merk permanent zouden kunnen ontslaan.