met meer dan 200 miljoenen exemplaren verkocht over de hele wereld, verschillende versies verspreid over de laatste generaties consoles en verschillende spin-off series, waaronder ook Minecraft Dungeons, de titel van Mojang is eindelijk die exclusieve club binnengegaan die is toegewijd aan videogames die zijn geworden cultus: De Wereld Video Game Hall of Fame.

Opgericht in 2015 door Sterk Nationaal Museum van Play van New York, het initiatief beloont die titels die inmiddels ieders cultuur en vocabulaire zijn binnengedrongen, zelfs binnen het dagelijkse leven van niet-videogamers. Tijdens de introductie werd Minecraft genoemd de definitieve bouwsteen, uiteraard verwijzend naar de dynamiek van de sandbox die het fortuin van het softwarehuis destijds toebracht Notch.

Andere toevoegingen aan de erehal omvatten even historische titels zoals: Bejeweled, Duizendpoot e King's Quest. Tijdloze meesterwerken die allemaal de videogamebranche hebben veranderd.