Zet onze verslaggeving over het evenement voort EA Play, het jaarlijkse evenement gewijd aan de nieuwe producten Electronic Arts. Onder de verschillende aankondigingen die tijdens deze nachtelijke conferentie werden gedaan, maakten de nieuwe Indie-projecten met betrekking tot het programma een kleine vermelding EA-originelen, allereerst It Takes Two: de nieuwe game van Josef Fares.

Net als bij A Way Out hebben we het over een nieuwe actiegerichte titel Coöperatie tussen twee spelers, gecontextualiseerd binnen een platform in de gedachten van een klein meisje dat op zoek is naar een veilige plek tijdens de scheiding van haar ouders. Volgens Fares brengt It Takes Two de speler een perfect evenwicht tussen mechanisch fictie, een titel voorstellen die nog nooit eerder is gezien.

Verloren in willekeurig, titel ontwikkeld door Zoink Games die in 2021 aankomt, zal in plaats daarvan het verhaal vertellen van twee of twee dobbelstenen: als de eerste die in de trailer wordt genoemd het lot van alle levende wezens kan veranderen, heeft de dobbelsteen die de hoofdrolspeler van deze actietitel vergezelt, de kracht om de situatie. In beide gevallen is de willekeurige factor zal niet alleen een hoofdonderdeel zijn van de gameplay, maar ook van het titelverhaal.

De nieuwste titel in het overzicht van EA Originals is Rocket Arena di Final Strike Games. Deze nieuwe TPS Arena het lijkt competitief te schreeuwen vanuit al zijn poriën. De regels zijn simpel: 3-op-3 confrontaties waarin verschillende helden elkaar bevechten Razzi in het gezicht, verzamelen munten en power-ups om door de klassiekers te bewegen raket springen. De titel komt daarna Juli 14 2020 su PC (zowel Origins als Steam), Xbox OnePlayStation 4.

Kortom, zij het met weinig titels de indies krijgen wat liefde en steun door Electronic Arts, en we vinden dit leuk.