Waardering het was vanaf het begin ontworpen om een ​​export te zijn. Het was dus slechts een kwestie van tijd daarvoor rel kondigde een officiële wedstrijd aan en nu is het zover. Na al honderd uitnodigende toernooien van derden, Ignition Series arriveert. 

Riot beschreef het programma als de eerste stap op weg naar een competitieve wereldscène voor zijn nieuwe titel. Om de toernooien te organiseren heeft Riot meer dan samengewerkt 20 exportorganisaties over de hele wereld. Deze bevatten een naam die we steeds vaker zien in de wereld van competitieve videogames, Rode stier. 

De Ignition Series begint op 19 juni met de uitnodiging van G2 Esport naar Europa. Tegelijkertijd kondigde Riot de Rage Valorant Japan Invitational aan. Het doel lijkt te zijn om de gebeurtenissen door te geven, ook al is het nog niet duidelijk op welk platform, en om de evenementen meer gepland te krijgen zodat ze gemakkelijker te volgen zijn.

Veel teams proberen al competitieve teams voor te organiseren Waardering, en het vervolg dat de game al in zijn paar maanden van leven heeft uitgehouwen, is een goede voorwaarde voor het succes van de Ignition-serie.