Riot GamesRon Johnson, Global Head of Consumer Products bij Riot Games hij nam ontslag.

De leidinggevende had daar een negatieve opmerking over gemaakt George floyd (vergezeld van een afbeelding), met de nadruk op "Criminal lifestyle" Mens. Riot nam onmiddellijk afstand en verklaarde de controversiële woorden van Johnson "Tegen onze waarden".

Na een kort intern onderzoek, zoals gemakkelijk te voorzien, is een scheiding tussen de partijen onvermijdelijk bereikt. Een scheiding waar het softwarehuis dus op heeft gereageerd in een verklaring aan Kotaku:

'Ron Johnson werkt niet meer voor Riot Games.

De mening die in het beeld in kwestie wordt uitgedrukt, is walgelijk en druist rechtstreeks in tegen onze waarden en onze overtuiging dat de strijd tegen systematisch racisme onmiddellijke sociale verandering vereist, iets waar we ons voor inzetten ".

De onderbreking van de werkrelatie was consensueel, zoals ook bevestigd door de CEO van Riot Games, Nicolo Laurent.

'Ron begreep en besefte dat hij vanaf nu als leider binnen Riot ineffectief zou zijn.' legde Laurent uit, 'Als gevolg hiervan trad hij vanaf vandaag af.'